Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
“Zlatne žene za zlatnu dob”

Trideset žena će se na području Popovače skrbiti o 180 korisnika

Foto: Popovača
Grad Popovača je iz Europskog socijalnog fonda za ovaj projekt ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 1,483.000 kuna

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je 1. veljače s 30 zaposlenica Ugovore o radu na određeno vrijeme za obavljanje poslova pomoći i podrške osobama starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju radi provedbe projekta “Zlatne žene za zlatnu dob – faza III”.

Kroz treću fazu projekta “Zlatne žene za zlatnu dob” 30 žena će se tijekom šestomjesečnog razdoblja skrbiti o 180 korisnika. Grad Popovača je iz Europskog socijalnog fonda za ovaj projekt ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 1,483.000 kuna.

Kako je istaknuo gradonačelnik Mišković, ovaj je program iznimno važan i u velikoj mjeri unapređuje kvalitetu života starije populacije na ovom području.

– S druge strane, važan je i u smislu zapošljavanja budući da je većina angažiranih žena u godinama kada im je teško doći do posla, stoga ovaj projekt zasigurno predstavlja i doprinos poboljšanju njihova životnog standarda – rekao je gradonačelnik.

Zaposlene žene korisnicima pružaju pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće, pomoć u socijalnoj integraciji, u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa i slično), pružaju potporu razgovorima i druženjem te uključivanjem u društvo.

– Povratne informacije s terena vrlo su pozitivne. Naši sugrađani starije životne dobi u protekle su četiri godine stekli naviku da im pomažu žene zaposlene na projektu ZAŽELI te su nas samim time obvezali da pokušamo učiniti sve kako bi se projekt nastavio i u budućnosti, naglasio je gradonačelnik. 

POPOVAČA U Osekovu obilježen Svjetski dan vlažnih staništa VINKOVCI O 240 starijih građana i osoba s invaliditetom skrbit će se 30 žena Samo središte grada Popovače dobit će novu vizuru Početkom ožujka ide se u rekonstrukciju Trga I