Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
POPOVAČA

Stiže 1,4 milijuna eura za obnovu mostova i cesta

1/2
Foto: Popovača
Grad Popovača potpisao je s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava u iznosu od 1,369.586,84 eura iz Fonda solidarnosti EU

Grad Popovača potpisao je s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava u iznosu od 1,369.586,84 eura (10,3 milijuna kuna) iz Fonda solidarnosti Europske unije za operaciju “Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećenih u potresu na području Grada Popovače u Sisačko-moslavačkoj županiji”.

Rad na dokumentaciji

Grad je prošlog ljeta intenzivno provodio aktivnosti usmjerene na pripremu natječajne dokumentacije za prijavu projekata za financiranje, a koja je u konačnici pozitivno ocijenjena te će se obnavljati sve prometnice i prometni objekti koji su prijavljeni na natječaj. Riječ je o mostu u Gornjem Krivaju, mostu preko Voloderca u Voloderu, mostu u Športskoj ulici u Donjoj Gračenici te cesti u Ulici Bana Jelačića u Popovači i cesti s mostom u Moslavačkoj ulici u Popovači.

Kako ističe gradonačelnik Josip Mišković, analizom stanja i potreba na terenu navedeni su se objekti ocijenili prioritetnima.

– Ova mjera nam je vrlo dobro došla kako bismo riješili nastale probleme. Riječ je o financijski vrlo zahtjevnim zahvatima koje je odjednom teško financirati samostalno iz vlastitih proračunskih sredstava. Realizacijom navedenih radova znatno ćemo unaprijediti sigurnost i kvalitetu prometovanja na samim prometnicama, ali i na pješačkim stazama koje su sastavni dijelovi pojedinih mostova te su i one uključene u obnovu. Za tih šest projekata ishodili smo šest projektnih zadataka, a u tijeku je provedba postupaka javne nabave za izvođače radova te se nadamo da će se i dalje sve odvijati po planu budući da je riječ o dosta velikim zahvatima koji se moraju odraditi u relativno kratkom roku. S obzirom na financiranje iz Fonda solidarnosti kraj radova je definiran do kraja svibnja – ističe gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

Nabava izvođača

Sredstva ostvarena po ovom ugovoru bespovratna su u stopostotnom iznosu, a uz radove financiranje obuhvaća i projektiranje te nadzor. Vodstvo Grada Popovače nada se kako će postupak nabave izvođača biti uspješno proveden u najkraćem roku te da će se ponude najpovoljnijih ponuditelja za izvođenje ovih radova uklopiti u predviđeni troškovnik i dobivene iznose iz Fonda solidarnosti. Inače, iz Fonda solidarnosti otprije je odobreno 3,6 milijuna kuna za obnovu u potresu oštećenih objekata Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” u Popovači. Radovi obnove su završeni.

“Zlatne žene za zlatnu dob” Trideset žena će se na području Popovače skrbiti o 180 korisnika POPOVAČA U Osekovu obilježen Svjetski dan vlažnih staništa Samo središte grada Popovače dobit će novu vizuru Početkom ožujka ide se u rekonstrukciju Trga I