Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
DARIVALI GA

Posjet Luki Kovačiću, prvom djetetu s područja Popovače u 2023.

Foto: Popovača
Prva beba rođena ove godine na području Sisačko-moslavačke županije

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković sa svojim je suradnicama posjetio prvo novorođeno dijete s područja Grada Popovače, koje je ujedno i prvorođeno dijete u Sisačko- moslavačkoj županiji u ovoj godini. Riječ je o Luki Kovačiću, inače drugom djetetu mlade obitelji iz Moslavačke Slatine kod Popovače.

Maleni Luka rođen je u Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku, 2. siječnja 2023. godine u 2.30 sati. Porod je prošao bez problema, a Luka je pri rođenju bio težak 4220 grama i dugačak 53 cm.

Uz prigodne darove novorođenčetu i njegovim roditeljima, gradonačelnik Mišković zaželio je cijeloj obitelji mnogo zdravlja i veselja, a malenom Luki sretno djetinjstvo.

Grad Popovača, podsjećamo, za prvo dijete isplaćuje jednokratnu naknadu u iznosu od 300 eura, što je za 35 eura više u odnosu na prethodnu godinu, a za svako sljedeće dijete po 1500 eura više, što je u odnosu na prethodnu godinu 17,28 eura više. Također, gradonačelnik ističe posebno zadovoljstvo znatno povećanim brojem novorođene djece u posljednjih pet godina iz Popovače, što je znak da se demografska slika ovog kraja popravlja.

– Brojni pokazatelji potvrđuju da značajni napori koje Grad ulaže u smislu osiguravanja kvalitetnih uvjeta za život na ovom području daju dobre rezultate, a prije svega to je činjenica da mladi ostaju na ovom području i da je evidentan kontinuirani rast broja novorođene djece. U tom smislu plan je izgradnja još jednog dječjeg vrtića – rekao je gradonačelnik Popovače Josip Mišković. 

POPOVAČA Stiže 1,4 milijuna eura za obnovu mostova i cesta “Zlatne žene za zlatnu dob” Trideset žena će se na području Popovače skrbiti o 180 korisnika POPOVAČA U Osekovu obilježen Svjetski dan vlažnih staništa