Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
POPOVAČA

Mališani posjećuju centar ‘Crna roda’ u Osekovu

1/2
Foto: Popovača
Polaznici Dječjeg vrtića Popovača te učenici osnovnih škola s tog područja organizirano posjećuju Posjetiteljski centar Crna roda na ulazu u Park prirode Lonjsko polje

Tijekom tekuće pedagoške odnosno školske godine, polaznici Dječjeg vrtića Popovača te učenici osnovnih škola s ovog područja organizirano posjećuju Posjetiteljski centar Crna roda na ulazu u Park prirode Lonjsko polje u Osekovu.

Riječ je o inicijativi koju su zajednički pokrenuli Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje i Grad Popovača koji osigurava financiranje prijevoza i ulaznice.

U pratnji vodiča

U pratnji stručnog vodiča Javne ustanove, uz svoje odgojitelje i učitelje, djeca s velikim zanimanjem razgledavaju objekte bogato opremljene suvremenim multimedijskim sadržajima i opremom.

– U ovu investiciju uloženo je jako puno i cilj nam je da se ona prije svega približi građanima s ovog područja, a onda, naravno, i da privuče posjetitelje iz drugih sredina te stvori pretpostavke za promociju lokalnih udruga i Popovače kao zanimljive turističke destinacije. U tom smislu je osmišljena ova aktivnost koju su, osim vrtića, podržali i ravnatelji osnovnih škola te je dogovoren dolazak učenika nižih i viših razreda - istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković koji je također posjetio Posjetiteljski centar Crna roda uvjerivši se u oduševljenost vrtićanaca koji su pratili multimedijske sadržaje i uživali u edukativnim igralima postavljenima u parku objekta.

Podsjećamo, Posjetiteljski centar ‘Crna roda’ na ulazu u Park prirode Lonjsko polje službeno je otvoren u srpnju prošle godine. Riječ je o četvrtom po redu ulazu u Park prirode Lonjsko polje. Projekt je provela Javna ustanova “Park prirode Lonjsko polje” s partnerima Sisačko-moslavačkom županijom i Gradom Popovača, a sufinanciran je sredstvima Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta bila je 20,315.914,88 kn. Osim sredstvima Europske unije, projekt je sufinanciran od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Centar u Osekovu prostire se na tri tisuće četvornih metara površine, a ovaj je ulaz u Lonjsko polje možda i najatraktivniji, jer je i najbliži s autoceste.

Bogata ponuda

Turistička ponuda Centra kontinuirano se nastoji obogaćivati, pa su tako ovih dana stigli naručeni električni golf-autići sufinancirani od Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti s 80% sredstava te Grada Popovače s 10% sredstava.

– Uvjereni smo da će ovo biti zanimljiva i tražena turistička usluga. Uz ispunjavanje ekoloških zahtjeva za očuvanje prirode i korištenje električne energije, ova su vozila pogodna za prometovanje Parkom jer su bešumna i ne ometaju životinje koje obitavaju na području Lonjskoga polja – ističe gradonačelnik Popovače Josip Mišković te dodaje kako je u tijeku realizacija projekta gradnje garažnih prostora potrebnih za spremanje autića, a što će se financirati iz gradskog proračuna.

POPOVAČA Zajednica sportskih udruga Grada Popovače održala godišnju skupštinu I ove godine Grad Popovača osigurao isplatu uskrsnica Novčanu potporu od po 40 eura dobit će oko 700 stanovnika POPOVAČA Novo električno vozilo za prikupljanje otpada i čišćenje