Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Grad Beli Manastir dobio je novouređeni i moderan bazenski kompleks

Kupače čekaju rekreacijski, ali i bazen s atrakcijama, žuboreća plaža...

Kupače čekaju rekreacijski, ali i bazen s atrakcijama, žuboreća plaža...
1/5
Foto: Grad Beli Manastir
U sklopu kompleksa sagrađen je i sanitarni čvor s kabinama za presvlačenje, postavljeni su i trampolini za djecu, sportski tereni, drvene pergole kao zaštita od sunca.

Grad Beli Manastir dobio je novouređeni i moderan bazenski kompleks s brojnim dodatnim sadržajima. Podsjetimo, dotrajali bazeni, sagrađeni 80-ih godina, zatvoreni su 2016., a četiri godine kasnije kupači su tako došli na svoje. U planu i zip line Na novouređenom kompleksu čekaju ih rekreacijski bazen, bazen s atrakcijama – vodena gljiva, žuboreća plaža, masažeri i tobogani te dječji bazen s igralima na kojem će se ubuduće provoditi i škola plivanja za najmlađe.

Kompleks bazena dobio još jednu međunarodnu nagradu Na Gradskim bazenima djeca i mladi razvijaju sportske vještine

U sklopu kompleksa sagrađen je i sanitarni čvor s kabinama za presvlačenje, ulazna kućica uz koju je izveden novi pješački ulaz u bazenski kompleks, trampolini za djecu, sportski tereni, drvene pergole kao zaštita od sunca te smještaj ležaljki, a osigurani su i svi uvjeti za siguran rad bazena s obzirom na pandemiju koronavirusa.

Na susjednoj čestici u završnoj fazi su i radovi na uređenju ugostiteljskog objekta. Gradonačelnik Tomislav Rob ističe da će ova skraćena sezona kupanja pokazati postoje li manji nedostaci koje bi trebalo ukloniti do sljedeće sezone te će biti pokazatelj za uvođenje dodatnih aktivnosti.

Brojni novi sadržaji te moderan sustav održavanja bazena ima i svoju cijenu tako da će i ulaznice biti nešto skuplje nego ranijih godina. Ulaz će se tako naplaćivati od 20 do 25 kuna za odrasle, dok je za osnovnoškolce s područja Belog Manastira ulaz besplatan. Cijene atrakcija će iznositi 15 do 20 kuna za cjelodnevno korištenje. Gradonačelnik Rob naglašava kako obnova ovog kompleksa ne staje – u planu su i prostor za kampiranje, zip line...

Od 1967. godine kutinski je bazen omiljeno ljetno okupljalište Kutinčani se na gradskom bazenu mogu bezbrižno osvježiti unatoč koronavirusu

Gradnja novog kompleksa gradskih bazena započela je u studenom 2019. Ukupna vrijednost radova je 15,987.417,04 kune, a sufinancirala ih je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europski socijalni fond kroz Operativni program konkurentnost i kohezija, Provedba Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda.

Za gradnju bazenskog kompleksa Grad Beli Manastir dobioe i potporu Osječko-baranjske županije u iznosu od 1,000.000 kuna. Gradski sportski park Gradnja bazenskog kompleksa u Belom Manastiru dio je većeg projekta "Gradski sportski park" koji je vrijedan više od 32 milijuna kuna i provodi se na dvije lokacije – kompleksu bazena i gradskom stadionu. Kroz projekt se do kraja srpnja 2022. planira obnoviti gradski stadion, a riječ je o gradnji središnje zgrade sportskog parka s tribinama te gradnji glavnog nogometnog igrališta i sportskih borilišta.

Teže pokretljivi moći će lakše do bazena INVESTICIJA OD 450.000 KUNA Teže pokretljivi moći će lakše do bazena

Projektom "Gradski sportski park" obuhvaćene su sve strukture društva u lokalnoj zajednici, a posebice djeca i mladi koji će tako imati priliku biti uključeni u razvoj svih športsko-rekreacijskih aktivnosti na području grada. Cilj svega je učiniti Beli Manastir ugodnijim i privlačnijim mjestom.