Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Kompleks bazena dobio još jednu međunarodnu nagradu

Na Gradskim bazenima djeca i mladi razvijaju sportske vještine

1/2
Foto: Grad Pula
Rovinjski Studio za vizualne komunikacije Tumpić/Prenc za vizualni identitet i unutarnju signalizaciju Gradskih bazena Pula - Pola ovjenčan je zlatom na dodjeli nagrada Međunarodnog instituta za informacijski dizajn

Rovinjski Studio za vizualne komunikacije Tumpić/Prenc nastavlja s nizanjem međunarodnih priznanja. Već nagrađivani rad vizualnog identiteta i unutarnje signalizacije Gradskih bazena Pula – Pola ovjenčan je i zlatom u kategoriji signalizacije na dodjeli nagrada Međunarodnog instituta za informacijski dizajn – IIIDaward. Nagrađeni radovi objavljeni su na ceremoniji održanoj putem platforme Zoom na kojoj su sudjelovali dobitnici sa svih kontinenata.

Biciklom od Triera do Pule Sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama Održavanje prijateljstva i suradnje: Biciklom od Triera do Pule

Dodjela svake treće godine

Institut dodjeljuje nagrade svake treće godine, a članovi stručnog žirija iz deset zemalja u ovom su izboru među radovima iz cijelog svijeta vrednovali kvalitetu, dostupnost i efikasnost informacija te atraktivnost i eleganciju.

– Nakon nagrade European Design Award za ovaj rad puno nam znači još jedno inozemno priznanje. Drago nam je da je i ovaj žiri prepoznao upravo rad u koji smo uložili poseban trud. Nije bilo jednostavno napraviti projekt na tako velikoj površini bazena koji će ostvariti efikasnu komunikaciju unutar objekta i istodobno obogatiti arhitekturu te na svoj način zabaviti korisnike – kazao je Anselmo Tumpić, kreativni direktor rovinjskog studija.

Nagrađeni radovi činit će četvrto izdanje publikacije IIIDawarda te će biti dio izložbe koja će biti organizirana u više od deset zemalja diljem svijeta. Prva će biti održana već ovog ljeta na Design forumu u Beču, a na njoj će se naći i rad tima studija koji čine Anselmo Tumpić, Anton Licul Grk i Sara Prenc Opačić.

Populacija galebova drži se pod kontrolom tako da se u gnjezdištima prava jaja zamjenjuju lažnima Grad Pula podijelio višejezične edukativno-informativne letke Upozorenje građanima i turistima – galebove klaukavce nemojte hraniti

Podsjetimo, od kraja 2018. godine Puljani svih dobnih skupina, a posebno djeca koriste kompleks Gradskih bazena vrijedan 57 milijuna kuna. Dugo iščekivana investicija postala je stvarnost, a djeci i mladima njihov drugi dom – mjesto u kojemu marljivim treninzima razvijaju svoje sportske vještine. Otvaranjem kompleksa bazena sportskim klubovima (Plivačkom klubu Pula, Plivačkom klubu Arena, Vaterpolo klubu Pula te Triatlon klubu Pula) na raspolaganju je čak pet puta više staza i termina nego što je to bio slučaj do sada kada su morali trenirati u 10-ak kilometara udaljenom bazenu i u neadekvatnim uvjetima.

Sportska infrastruktura

Moderan kompleks Gradskih bazena podigao je standard sportske infrastrukture Pule, ali i standard življenja budući da su bazeni dostupni svim građanima bez obzira na dob – djeci predškolskog i školskog uzrasta, rekreativcima, osobama s invaliditetom ili smanjenom pokretljivošću te osobama treće životne dobi.

Predstavljena punionica na stlačeni prirodni plin i novi ekološki prihvatljiv autobus Ulicama Pule vozit će 20 modernih autobusa na prirodni stlačeni plin

– Iako smo u ovim specifičnim okolnostima, u jednom posebnom režimu ponašanja pa tako i što se tiče Gradskih bazena, neosporno je da je ovaj infrastrukturni projekt uvelike doprinio kvaliteti sportske infrastrukture u našem gradu, u koju smo u posljednjih nekoliko godina uložili više od 100 milijuna kuna – istaknuo je gradonačelnik Boris Miletić.