Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Od 1967. godine kutinski je bazen omiljeno ljetno okupljalište

Kutinčani se na gradskom bazenu mogu bezbrižno osvježiti unatoč koronavirusu

1/2
Foto: Grad Kutina
I ove je godine održana tradicionalna škola plivanja na kojoj je sudjelovao 31 polaznik, proteklog vikenda održan je vaterpolski turnir, a za kolovoz su najavljeni i drugi zanimljivi sadržaji

Gradski bazen Kutina u okviru Športskog centra Kutina i ove sezone, unatoč pandemiji koronavirusa, nudi mnogo sadržaja. Bazen i prostor oko bazena izgrađeni su 1966., kupanje je počelo od ljetne sezone 1967., a od tada nije bilo nekih velikih rekonstrukcija tako da i danas rade u gotovo neizmijenjenom obliku, barem što se tiče vodenih površina.

sjećanje na poginule hrvatske branitelje Ivana Krajinovića Iću i Ivana Tomića Spomen-ploča u čast stradalim braniteljima

– Sezona 2019. bila je odlična, s velikim brojem kupača, tako da smo ove, 2020., vrlo ozbiljno pristupili pripremama za sezonu kupanja. Bez obzira na krizu vezanu uz COVID-19, odlučili smo naše kupače i korisnike bazena iznenaditi novim sadržajem. Sami smo odradili zemljane radove te uredili dvjestotinjak kvadrata prostora za sunčanje s ležaljkama i suncobranima, upravo kako bi povećali kapacitet bazenskog prostora. Također smo, vlastitim snagama, radom i znanjem, izradili i dvije kabine za presvlačenje jer smo uvidjeli da za time postoji potreba naših kupača – govori ravnatelj Športskog centra Renato Habek.

– Uredili smo okoliš, uklonili stare čemprese i vegetaciju koja je s vremenom postala sve samo ne lijepa i korisna te smo prostor oko samog bazena dodatno ogradili kako bi sve korisnike dodatno usmjeravali na korištenje prostora za dezinfekciju nogu... Kao i lani, tako smo i ove godine servisirali filtarsku stanicu kako bi cijelo postrojenje bilo efikasno u radu i omogućavalo odličnu kvalitetu vode za kupanje. Betonski prostor bazena, olimpijskih dimenzija, samo smo uredili pripremom te završnim bojenjem kako bi osvježen dočekao kupače – dodao je Habek.

Potpisan ugovor za projekt "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina" Potpisani prvi ugovori s izvođačima radova na aglomeraciji Kutine U rujnu počinju radovi na najvećem infrastrukturnom projektu u povijesti grada

I ovog ljeta na bazenu se odvija škola plivanja koja je započela 6. srpnja, imala je ukupno 31 polaznika koji su, uz stručno vodstvo profesora Ivana Mažara, kroz druženje i kupanje i proplivali tako da su 21. srpnja uz nazočnost gradonačelnika Zlatka Babića novim plivačima podijeljene diplome.

– Do kraja sezone kupanja nadamo se da će vrijeme poslužiti i da ćemo raditi barem do 23. kolovoza, pokušat ćemo organizirati igre na bazenu (natjecanje u plivanju, skokove u vodu,...), a vikend iza nas je obilježio vaterpolski turnir. Sve činimo kako bi naši korisnici bili što zadovoljniji. Osim toga, u vrijeme kada nam je COVID-19 dao do znanja da je tu, oko nas, i kada je najveći broj događanja u Kutini otkazan, mi u Športskom centru Kutina pokušavamo zadržati dobar duh i atmosferu u gradu – napominje Habek pozivajući sve da dođu na kutinski bazen svaki dan od 10 do 20 sati, u oazu zelenila i mira, na kupanje uz uvažavanje svih propisanih preporuka.