Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNIČKA PODUZETNIČKA ZONA

Kupljene parcele za bioelektranu i pogon za preradu korisnog otpada

Foto: A. Štandar
Gradska uprava priprema još jaču promidžbu zone

Kako bi se osigurali preduvjeti za daljnji gospodarski razvoj Garešnice, prije godinu dana otvorena je nova poduzetnička zona u Kapelici i poslovna zgrada Tehno parka.

Radovi na uređenju bliže se kraju Ministrica kulture u obilasku kazališnog hrama – bjelovarskog Doma kulture

Riječ je o izuzetno vrijednim investicijama za čiju je gradnju i uređenje utrošeno više od 33 milijuna kuna, a one bi trebale dati zamah garešničkom gospodarstvu, privući investitore i donijeti nova radna mjesta, ali i probuditi poduzetnički duh kod lokalnog stanovništva. U poduzetničkoj zoni koja se prostire na površini od 21 hektar potencijalnim investitorima nudi se 19 parcela različitih površina te brojne gradske pogodnosti, od subvencioniranja kupnje zemljišta do oslobađanja od plaćanja komunalnog doprinosa.

Za sada su kupljene parcele za gradnju bioelektrane te još jedna parcela za gradnju pogona za sortiranje i preradu korisnog otpada. Intenzivnije popunjavanje poduzetničke zone omela je koronakriza, a gradska uprava sada priprema još jaču promidžbu te zone. Činjenicu da je daleko lakše pokrenuti posao u uvjetima kakvi se nude u Garešnici potvrdio je i jedan od stanara, rekavši da kao novoosnovana tvrtka koriste subvenciju Grada Garešnice kojom su u prvoj godini poslovanja oslobođeni plaćanja zakupa prostora.

TRAJU DO 31. OŽUJKA Krenule prijave za nagradu “Rudolf Perešin”

Osim ove subvencije, koriste i potpore Grada Garešnice namijenjene poticanju osnivanja novih poduzeća i obrta te potpore kojima se subvencionira nabava i ugradnja strojeva i opreme.