Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
u Suradnji Županije i Udruge Slap otvoren eCeker

"Kupujte domaće proizvode online od lokalnih OPG-ova"

1/4
Foto: Osječko-baranjska županija
Kupnjom domaćih proizvoda pomaže se lokalnim proizvođačima u vrijeme pandemije

– S ciljem stvaranja uvjeta za prodaju poljoprivrednih proizvoda malih lokalnih proizvođača, a kako bi se istodobno osigurala dostava tih proizvoda, župan Ivan Anušić prihvatio je prijedlog za suradnju s Udrugom Slap putem korištenja online platforme eCeker. U trenucima kada su zatvorene lokalne tržnice, a poljoprivrednici nemaju kome prodati svoje proizvode, ovom je platformom omogućena dostava namirnica od lokalnih proizvođača stanovnicima naše županije – priopćili su iz Osječko-baranjske županije. Inače, eCeker nastao je suradnjom udruge Slap i Županijske razvojne agencije o u okviru provedbe projekta Camarg koji je financiran iz Programa Interreg Mediterranean sredstvima EU.

Županija započela s projektiranjem Gospodarskog centra Novi prostor stvorit će preduvjete za rast zaposlenosti i bolji životni standard

– Projekt je podržala i Osječko-baranjska županija jer kroz ovu platformu povezuju se lokalni proizvođači, a stvoreni su uvjeti i da naši posjetitelji mogu kupiti domaće, lokalne proizvode – dodaju.

Pozivaju, stoga, stanovnike Osijeka i prigradskih naselja da posjete web-stranice, pogledaju i naruče poljoprivredne proizvode koji su u ponudi. Narudžbe se primaju tijekom tjedna, a dostava je utorkom i četvrtkom. Ponuda i narudžbe dostupne su na linku https://eceker.hr te na Facebook stranici eCeker. Iz Županije pozivaju i OPG-ove koji su zainteresirani za prodaju svojih proizvoda putem platforme www.eceker.hr da se jave voditelju projekta Tomislavu Katančiću na e-mail adresu tomislav.slap@gmail.com ili telefon 095 777 9994.

Brojne aktivnosti Volonteri Crvenog križa svakodnevno na usluzi građanima

– Kupnjom lokalnih poljoprivrednih proizvoda pomažemo našim OPG-ovima, a sebi i svojim obiteljima osiguravamo domaće voće i povrće sa slavonskih i baranjskih polja – zaključuju.