Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Radni sastanak

Kutina i Županija uređuju dom za starije

Dom za starije
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Ove godine bit će gotova projektna dokumentacija za buduću ustanovu koja će biti smještena u prostoru Doma zdravlja u Kutini

Projektiranje i izgradnja doma za starije i nemoćne u Kutini bila je jedna od glavnih tema radnog sastanka gradonačelnika Kutine Zlatka Babića i župana Ive Žinića.

– U proračunu županije za ovu godinu predviđeno je nešto više od 250 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju rekonstrukcije Doma za starije i nemoćne u Kutini te ćemo s gradom dogovoriti da se dokumentacija što brže izradi i da se pronađu financijska sredstva kako bismo mogli krenuti u realizaciju projekta kako bismo i na ovom području našim umirovljenicima osigurali adekvatan smještaj – istaknuo je Ivo Žinić.

sudnica ukinut 2010. godine Kutini će biti vraćen Općinski sud

Dom će se urediti u dijelu zgrade kutinskog Doma zdravlja gdje, kako je rečeno na sastanku, ima sasvim dovoljno mjesta.

Gradonačelnik Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo suradnjom Kutine i Sisačko-moslavačke županije ističući kako je ovo bio četvrti sastanak u nepunih godinu dana otkad je izabran na dužnost. Istaknuvši kako je potreba za domom za starije na kutinskom pdoručju velika, Babić je najavio i kako će ove godine sa Županijskom upravom za ceste sufinancirati obnovu gotovo šest kilometara cesta županijskog ranga na kutinskom području. 

Odvoz otpada Posljedica smanjenja PDV-a U Kutini jeftinije parkiranje i odvoz smeća Kanta za smeće Među prvima u županiji U Kutini počinje naplata otpada po volumenu