Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Župan Kožić obišao je radove na energetskoj obnovi područne škole Kerestinec

Kvalitetnija nastava i boravak u školi za 14 učenika

Foto: Zagrebačka županija
Sanirat će se i vlaga u zidovima te zamijeniti podni oblozi

U tijeku je energetska obnova zgrade Područne škole Rakov Potok, a župan Stjepan Kožić obišao je radove.

Marina Golub Marina Golub: Jedva čekam godišnji, onda odlazim na svjetionik, a mobitel bacam u more

– Nakon završetka obnove očekujemo tri važna rezultata: znatnu uštedu na troškovima grijanja, smanjenje štetnih stakleničkih plinova i, ono što je izuzetno važno, veću kvalitetu boravka i rada u školi – rekao je župan o realizaciji projekta vrijednog 2,42 milijuna kuna, od čega će se iz fondova EU dobiti 856 tisuća.

Župan je još dodao da se uz zgradu ove škole trenutačno energetski obnavljaju i zgrade srednjih škola u Vrbovcu i Velikoj Gorici, kao i zgrada OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu. Anica Magdalenić, ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedjelja u čijem sastavu je i PŠ Rakov Potok, rekla je da školu pohađa 14 učenika za koje su trenutno osigurane privremene učionice u društvenom domu.

Usvojen rebalans proračuna na elektroničkoj sjednici Županijske skupštine Više novca za zdravstvo i osoblje, nalaz revizije bezuvjetan i 11. put zaredom

Obnova PŠ Rakov Potok obuhvaća rekonstrukciju vanjskih zidova i izvedbu toplinske fasade kao i rekonstrukciju krova, a dosad je zamijenjena vanjska drvena stolarija energetski učinkovitijom PVC stolarijom, a obnovljene su i dotrajale elektroinstalacije. Strojarskim radovima predviđena je ugradnja kondenzacijskih plinskih kotlova kao i rekonstrukcija sustava grijanja, a po završetku radova, osim toga, zgrada će imati i novu LED rasvjetu. Sanirat će se i kapilarna vlaga u zidovima te zamijeniti postojeći podni oblozi u prostorijama.