Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dodatna sredstva zbog dobrih rezultata

LAG-u Moslavina još dva milijuna kuna

Foto: Grad Kutina
Brojne udruge dobile su novac za projekte preko LAG-a Moslavina

Sustavom nagrađivanja LAG-u Moslavina Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je dodatna sredstva u iznosu nešto manjem od 2 milijuna kuna za raspisivanje novih natječaja. Ostvareno je to zahvaljujući dobroj provedbi proteklih natječaja poput onog u sklopu mjere Leader gdje je LAG Moslavina bio prvorangirani s ostvarenom potporom u iznosu od 12,6 milijuna kuna.

Završeno reciklažno dvorište u Kutini Na 2000 kvadrata građani sada mogu besplatno odložiti 48 vrsta korisnog otpada

Budući da je na LAG natječaje uvijek pristizalo puno više prijava nego što je bilo dostatnih sredstava za dodjelu potpora, činjenica je da na području Moslavine postoji stvarna potreba za plasiranjem dodatnih sredstava.

Kako je u okviru mjere Leader ostalo neutrošenih sredstava namijenjenih LAG-ovima, Ministarstvo poljoprivrede donijelo je odluku o raspodjeli tih sredstava uspješnim LAG-ovima. Tako je sustavom nagrađivanja LAG-u Moslavina, kao jednom od najuspješnijih u provedbi, Ministarstvo dodijelilo dodatna sredstva u iznosu nešto manjem od 2 milijuna kuna za raspisivanje novih natječaja. Time će LAG Moslavina postati LAG s najviše plasiranih sredstava za provedbu natječaja.

Uređenje nerazvrstanih cesta Sanira se Augustinčićeva ulica, dobit će asfalt

– Drago mi je da je LAG Moslavina prepoznat i na državnoj razini prema kriteriju uspješnosti. Aktivnosti koje LAG provodi na našem području od iznimne su važnosti za ruralni razvoj, ali i sveukupni razvoj područja te su ova sredstva hvale vrijedno priznanje i poticaj za rad u području ruralnog razvoja – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.