Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
PROJEKT UDRUGE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA

Laptopi djeci branitelja

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić istaknuo je kako je ovo krasna gesta u kojoj se branitelji brinu o svojim kolegama i njihovim obiteljima.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem uručio je prijenosna računala studentima i maturantima – djeci hrvatskih branitelja iz Petrinje, Lipovljana i Gline.

Projekt „Živim(o) s Alzheimerom“ Dom za starije i nemoćne dobit će Odjel za Alzheimerovu bolest i ostale demencije

Riječ je o dijelu dugogodišnjeg projekta Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske "Pomozimo studentima i maturantima – djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme“.

Stjepan Hrastnik, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica Sisačko-moslavačke županije zahvalio je županu Ivi Žiniću što Županija svake godine donira prijenosna računala djeci hrvatskih branitelja.

– U Sisačko-moslavačkoj županiji dosad je donirano 50 laptopa, to nije malo, 50 obitelji dobilo je laptop – rekao je Hrastnik.

– Studiram socijalnu pedagogiju, na petoj sam godini i uskoro ću završiti studij i ovaj laptop će mi sigurno pomoći u završetku studija, a i mojoj mlađoj sestri koja je još uvijek na fakultetu – u ime svih studenata i maturanata zahvalila je Anita Cestarić iz Gline.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić istaknuo je kako je ovo krasna gesta u kojoj se branitelji brinu o svojim kolegama i njihovim obiteljima.

– To je dokaz da taj jedan senzibilitet prema društvu branitelji nose u sebi i 25 godina poslije Domovinskog rata. Posebno zahvaljujem našoj Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, to je najbrojnija udruga proistekla iz Domovinskog rata, a najveća je i u našoj županiji – rekao je Žinić.