Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Proglašeni najbolji sportaši Požege u 2018. godini

Laureati Adrijana, Matej, motociklisti i košarkašice

Izbor najboljih sportaša u 2018. godini
1/18
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ovaj grad ima predugu, bogatu i uistinu slavnu prošlost u sportu. Ja ovdje vidim puno mladih lica koja mogu osvjetlati obraz ovog grada i pokazati gdje je naše mjesto u Hrvatskoj, naglasio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić

Matej Skuzin iz Brdsko-biciklističkog kluba Požega i Adrijana Jurić iz Twirling kluba Požega najbolji su sportaši grada Požege u protekloj 2018. godini. Najbolja muška sportska udruga je Moto klub Požega Promet, a ženska udruga ponovno Ženski košarkaški klub Plamen Požega. Najbolji požeški treneri su Petar Bosanac (Streljački klub Požega), Antonio Furić (Fitness klub Play), Robert Međugorac (Powerlifting klub Body Art) i Anto Šunjo (Odbojkaški klub Sokol). Priznanja najboljima podijeljena su na svečanoj sjednici Skupštine Požeškog športskog saveza.

Tema požeške Noći muzeja bila je “Inovacije i digitalna budućnost” Uz nove tehnologije muzeji postaju sve atraktivnija odredišta U Noći muzeja digitalna budućnost, izravna videoveza s Pakracom, 3D ispisi...

- U našem gradu zadnjih godina najistaknutije rezultate postižu sportaši koji se natječu u ponekad nepravedno nazvanim malim sportovima, a ne u onim koje često pratimo u medijima. No, bez obzira na uobičajene podjele na velike i male, Grad Požega brine o svim sportašima – rekao je predsjednik Požeškog sportskog saveza Nino Abramović.

Najboljim požeškim sportskim veteranom proglašen je Josip Pavić (Brdsko-biciklistički klub Požega), dok je tradicionalni Trofej Požeškog sportskog saveza za 2018. godinu dodijeljen Ženskom odbojkaškom klubu Vallis Aurea te dugogodišnjoj sportskoj radnici, utemeljiteljici požeških gradskih mažoretkinja i predsjednici Twirling kluba Požega i Hrvatskog twirling saveza Marini Mihelčić.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

- Grad Požega sudjeluje u financiranju sporta s više od 6 posto svog izvornog proračuna i na to smo iznimno ponosni. Ovaj grad ima predugu, bogatu i uistinu slavnu prošlost u sportu. Ja ovdje vidim puno mladih lica koja mogu osvjetlati obraz ovog grada i pokazati gdje je naše mjesto u Hrvatskoj – naglasio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Darko Puljašić Turistički razvoj Dodijeljeno 145 tisuća kuna potpora u turizmu za 50 novih ležajeva