Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
PROJEKT PREKOGRANIČNE SURADNJE

Lipik će uskoro dobiti digitalni inovacijski centar

Foto: Lipik.hr
Vrijednost projekta za Grad Lipik iznosi 502.563,87 eura

Početna konferencija projekta “Development through Digital Innovative Hubs in Gradiška, Daruvar, Lipik and Kotor” („Development through DIHs“) zbog aktualne je epidemiološke situacije održana online. U navedenom projektu, Grad Lipik je partner uz Grad Daruvar, Općinu Kotor (Crna Gora) i vodećeg partnera Grad Gradišku (BiH).

Plodonosan sastanak gradonačelnika s upravom Hrvatskih željeznica Umirovljenici će imati besplatan prijevoz vlakom, vozni red do daljnjega po starom

Ovaj gotovo 1,5 milijuna eura vrijedan europski projekt s 85 posto sredstava sufinanciran je iz programa Interreg IPA CBC-HR-BAME prekogranične suradnje, dok preostalih 15 posto sufinanciraju partneri. Njime će se uspostaviti četiri digitalna inovacijska centra, po jedan za svakog partnera.

Vrijednost projekta za Grad Lipik iznosi 502.563,87 eura. Lipičani će provedbom projekta uspostaviti digitalni inovacijski centar na katu iznad prostora Nogometnog kuba Lipik 1925. Rekonstruirat će se prostor od oko 200m2, a uspostavit će se prostor za rad, aktivna i mirna zona, soba za sastanke te soba za edukacije. Kroz projekt će se nabaviti i potrebna tehnologija, softver te informatička oprema, a organizirat će se i edukacije na temu programiranja mobilnih aplikacija, 3D dizajna te edukacija za rad u programu Fusion 360.

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana istaknuo je kako je siguran u to da će projekt biti proveden do kraja na obostrano zadovoljstvo svih sudionika, poput svih ranijih prekograničnih projekata u kojima je Lipik sudjelovao. Također, naglasio je da Grad Lipik stoji na raspolaganju sa svim potrebnim resursima.