Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Zaklada Viktorija

Logoped za djecu s teškoćama u razvoju

Upraviteljica Zaklade Viktorija Ivana Plavec
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Novac za rad logopeda prikupljen je Gibonnijevim humanitarnim koncertom, a tim je novcem osigurano tri godine rada logopeda

Velikim humanitarnim koncertom “Gibonni za Zakladu Viktorija“ prikupljena su sredstva za plaću logopeda koji je tako svaki utorak i četvrtak od devet do 15 sati dostupan za djecu s teškoćama u razvoju, koja tako više ne moraju na terapije ići u Zagreb i druge gradove.

– Prikupljeno je ukupno 304.655 kuna, od čega je 125.000 kuna donirala INA, a ostatak od 179.655 kuna prikupljen je prodajom ulaznica za koncert. Sav prikupljeni iznos iskoristit će se za plaću logopeda i za nabavu komunikatora, odnosno komunikacijskog uređaja za djecu s područja naše županije kojima je to, nažalost, katkad jedini oblik komunikacije – rekla je upraviteljica Zaklade Viktorija za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti Ivana Plavec.

Lječilište Topusko Topusko Znanstveni skup u povodu 200. godišnjice lječilišta

Istaknula je kako je time osiguran novac za tri godine rada logopeda, no kako će do tada Zaklada organizirati i druge akcije koje će osigurati kontinuitet rada logopeda za djecu s teškoćama u razvoju u Sisku. Zaklada ima trenutačno 64 korisnika koji imaju potrebu za logopedskim terapijama, a u prostorijama u Domu zdravlja Sisak s djecom dva puta tjedno radi logopedinja Daliborka Jandroković.

– Potrebe za logopedskim tretmanima u našoj županije su velike. Nažalost, nedostaje logopeda, nemamo dovoljno kvalitetnog kadra i morat ćemo još više učiniti i pokušati dovesti još stručnjaka na području županije – istaknuo je župan Ivo Žinić na predstavljanju rezultata rada logopedskog kabineta.

Glinena priča u Petrinji PETRINJA 'Glinena priča' zaposlit će deset osoba s invaliditetom Dom za starije i nemoćne Sisak Dom za starije i nemoćne osobe Sisak Osniva se odjel za Alzheimerovu demenciju?