Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Domaći okusi

Lokalni specijaliteti u gurmanskim vlogovima

Andrea Pisac
Foto: Žarko Bašić/Pixsell/Ilustracija
Andrea Pisac poznata je turistička blogerica, a
svojim vlogovima želi dočarati raznolikost 
domaće gastro i eno ponude

Svaka županija, pa tako i Zagrebačka, ima lokalne gurmanske i vinarske specijalitete, a u vlogovima turističke blogerice Andree Pisac moći ćete pogledati kako izgledaju restorani koji na svom dnevnom meniju poslužuju tradicionalne obroke i domaća pića. Andrea Pisac autorica je Zagreb Honesty bloga, jednog od najpopularnijih turističkih blogova, a udružila se s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije da u dvije vlog-epizode što slikovitije dočara sve adute gastro i eno ponude županije, okupljene u projektu “Okusi zagrebačkoga kraja”.

Javni natječaj za manifestacije Javni natječaj Milijun kuna potpore županije za turističke manifestacije

Ovi video uraci trebali bi predstaviti čari domaće kuhinje na jedan novi, drukčiji način, inovativnom i duhovitom pričom koja će svakoga potaknuti na dolazak u Zagrebačku županiju.

– Cilj je promovirati takve objekte, ali također i bogatstvo domaće eno i gastro proizvodnje. U ovom je projektu trenutačno 12 ugostiteljskih objekata. Žele li biti dijelom projekta, moraju koristiti domaće namirnice i posluživati barem četiri domaća jela i šest pića, od kojih četiri vina i dva likera – rekla je Ružica Rašperić, direktorica TZ-a Zagrebačke županije. 

Besplatni udžbenici za osnovce Sporazume je prošli tjedan potpisao župan Kožić s gradonačelnicima i načelnicima te ravnateljima Besplatni udžbenici dočekat će osnovce prvog dana škole Stjepan Kožić Drugi u Hrvatskoj Poduzetnici Zagrebačke županije odmah iza Zagreba