Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
ŽUPANIJA ĆE SUFINANCIRATI I PROJEKTE IZ POLJOPRIVREDE

Lovozakupnicima subvencije za održavanje lovišta

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Sredstva je dobilo 20-ak lovozakupnika.

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić donio je sredinom studenoga odluku o dodjeli županijske subvencije lovozakupnicima zajedničkih i državnih lovišta na području Brodsko-posavske županije u 2020. godini.

Ugovorene besplatne željezničke karte za 432 studenta Županija osigurala 380 tisuća kuna za sufinanciranje prijevoza studenata

Odobrene su subvencije u ukupnom iznosu od 119.935 kuna za nabavu repromaterijala za sijanje remiza, nabavu kemijskih, električnih i mehaničkih sredstava za sprečavanje štete od divljači na usjevima, održavanje postojećih i gradnju novih lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata (čeke, hranilišta) te prevenciju afričke svinjske kuge.

Sredstva je dobilo 20-ak lovozakupnika.

Lovačkoj udruzi “MIG 95” Jelik dodijeljeno je 27 tisuća kuna, udruzi Dilj iz Podcrkavlja 21 tisuća, udruzi Podložje iz Nove Gradiške 8000, udruzi Lada Niva 7000, udrugama Orljava, Jelas, Srna i Posavina po 6000 kuna itd.

Također, župan Marušić potpisao je i odluku o odobravanju financijskih sredstava za osam programa, projekata i manifestacija udruga koje doprinose razvoju poljoprivrede na području Brodsko-posavske županije, odabranih putem javnog natječaja, a iz djelokruga Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu. Dodijeljeno je ukupno 140 tisuća kuna koje će udruge iskoristiti za različite djelatnosti, od nabave prikolice za prijevoz konja i organizacije natjecanja u kuhanju lovačkog čobanca do zaštite i zbrinjavanja pasa i mačaka te intervencija hvatanja zmija i edukacije o zmijama.