Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Natječaj je pri kraju

Magnetska rezonancija uskoro treba stići u sisačku bolnicu

Bolnica Sisak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Siemens se žalio na dokumentaciju, nakon čega je dio morao biti i izmijenjen. Ponude su otvorene početkom rujna

Proces nabavke uređaja za magnetsku rezonanciju u sisačkoj Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić pokrenut je prije više od godinu dana i to putem donacija, a izgleda da se napokon bliži svome kraju. U dogovoru s Ministarstvom zdravstva odlučeno je da pola potrebnog iznosa osigura Županija, tj. bolnica, dok će drugu polovicu pokriti Ministarstvo.

Cikloturizam Potpore razvoju cikloturizma U borbi za dio kolača od 44 milijarde eura

– Uspješno smo prikupili tri milijuna, a tri milijuna kuna je osiguralo Ministarstvo zdravstva. Dakle, ispunjeni su bili uvjeti za početak javne nabave, raspisan je natječaj koji je u tijeku, a rok ističe ovih dana. Državna komisija će potom donijeti odluku da je sve u redu i da možemo krenuti u nabavku uređaja – rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić na pitanje SDP-ove vijećnice Karmele Gajdek o nabavi uređaja.

Naime, Siemens Hrvatska se tijekom natječaja žalio na dio dokumentacije, ističući da je prema uvjetima natječaja znatno sužena mogućnost odabira pojedinih uređaja, tj. da su favorizirali samo jednog proizvođača. Državna komisija je potom naložila izmjenu dijela dokumentacije te je, prema zapisniku s ponuda, Siemens u konačnici ponudio i najnižu cijenu.

Opća bolnica Gospić bolji uvjeti Iz EU fondova 21 milijun kuna za gospićku Opću bolnicu

No postupak još nije gotov i konačna ponuda nije odabrana.

– Ravnatelj bolnice dr. Dujmenović izvijestio me da je postupak u završnoj fazi, uređaj bi uskoro trebali nabaviti i vjerujem da ćemo ga uspješno instalirati krajem ove ili početkom sljedeće godine – dodao je Žinić.

Glina Analiza Financijske agencije ukazuje na pozitivne gospodarske trendove u županiji U godini dana 1000 zaposlenih više kod poduzetnika