Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
POTPORE ZA OČUVANJE POSLOVNE AKTIVNOSTI

Malim i mikropoduzetnicima 2 milijuna kuna

Foto: bpz.hr
Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava

Brodsko-posavska županija potpisala je ugovore o dodjeli bespovratnih potpora za očuvanje i unapređenje poslovne aktivnosti s malim i mikropoduzetnicima koji su se zbog pandemije koronavirusa suočili s poteškoćama u poslovanju.

U županijskoj vijećnici potpisan sporazum vrijedan 2 milijuna kuna Najmlađem sveučilištu dodatni prostor za rad: “To je preduvjet razvoja gospodarstva”

Potpore u ukupnom iznosu od 450 tisuća kuna dobilo je 58 poslovnih subjekata. Naglasak je bio na poduzetnicima koji su među najpogođenijima epidemijskim mjerama, poput ugostitelja, vlasnika fitness-centara i svečanih dvorana, a priznavani su troškovi knjigovodstvenog servisa, nabave opreme, komunalnih troškova i slično.

– Željeli smo pomoći u skladu s mogućnostima. Naravno da potpore nisu dovoljne, netko je ostao i bez poticaja, ali moramo se voditi kriterijima i pravilima od kojih neka diktira i Europska unija – rekao je župan Danijel Marušić.

Poduzetnicima koji su u ožujku imali do četiri zaposlenika podijeljeno je po 5 tisuća kuna bespovratnih potpora, gospodarstvenicima koji su imali od pet do osam djelatnika osigurano je 10 tisuća kuna, a onima s 9 do 49 radnika po 15 tisuća kuna.

APEL STOŽERA Cijepite se, time štitite i sebe i druge!

– Naša namjera bila je da potpora dođe u što je moguće veći broj ruku ljudi koji nešto rade i djeluju – istaknuo je privremeni pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović.

Županija je u proračunu osigurala 2 milijuna kuna potpora. Stoga je upućen još jedan poziv poduzetnicima koji trebaju pokrivanje troškova da se jave na natječaj.