Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA

Manje pacijenata upućeno je u bolnice

Foto: Šibensko-kninska županija
Ukupna vrijednost projekta je 7,465.118,21 kuna, od čega europska potpora iznosi 5,748.285,72 kune

U Gradskoj knjižnici u Šibeniku održana je završna konferencija projekta „Učinkovitija i kvalitetnija zdravstvena usluga primarne zdravstvene skrbi na području Šibensko-kninske županije“.

OBNOVA ŠKOLE U PETRINJI Boban: “Cilj je da u novoj školskoj godini učenici budu u svojoj školi”

Projekt je financiran sredstvima Europske unije, a ukupna mu je vrijednost 7,465.118,21 kn, od čega europska potpora iznosi 5,748.285,72 kn, izvijestili su iz Šibensko-kninske županije.

Poboljšan pristup

– Realizacija ovog vrijednog projekta direktno je utjecala na učinkovitost timova primarne zdravstvene skrbi, na kvalitetu usluga kao i na proširenje postojećih i uvođenje novih usluga.  Tako se doprinijelo smanjenju upućivanja pacijenata u bolnice jer se na razini primarne zdravstvene skrbi omogućilo više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka. Ulaganjem u zdravstvenu infrastrukturu doprinijelo se razvoju, smanjena je nejednakost u smislu zdravstvenog statusa, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti na cijelom području Šibensko-kninske županije – kazao je pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Nikola Mihaljević.

U POŽEGI I PAKRACU Župan darivao prve ovogodišnje bebe

U svrhu povećanja pristupačnosti osobama s invaliditetom, rekonstruirane su i adaptirane ambulante u Kistanjama i u Tisnom, a u svrhu promicanja horizontalnih politika postavljene su taktilne mape u sva tri doma zdravlja. Osim toga, Udruzi slijepih Šibenik donirana su tiflopomagala.

Ovaj projekt bio je usmjeren na pružatelje primarne zdravstvene zaštite, s naglaskom na deprivirana područja, a ciljna skupina su svi stanovnici Šibensko-kninske županije, bez diskriminacije.

Trajao gotovo tri godine

Anđela Ajduković, mag. psih., u sklopu konferencije održala je i edukaciju pod nazivom “Jednake mogućnosti, zabrana diskriminacije i ravnopravnost spolova”.

POČETAK KRAJA EPIDEMIJE Stigle prve doze cjepiva: Dosta smo se branili, sada krećemo u napad!

Projekt Šibensko-kninske županije trajao nešto manje od tri godine, a svrha mu je bila nabava nove dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme za domove zdravlja u Šibeniku, Kninu i Drnišu te odabrane koncesionare koji su ujedno i krajnji korisnici projekta.