Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
NOVI RTG UREĐAJ U BOLNICI U VIROVITICI

Manje zračenje i veći protok pacijenata

Bolnica u Virovitici
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Ne smijemo zaboraviti ni brojne projekte energetske obnove zgrada Doma zdravlja VPŽ-a, kao i opremanje brojnih ambulanti diljem naše županije – naveo je župan Igor Andrović.

Opća bolnica Virovitica predstavila je novi RTG uređaj, nabavljen sredstvima Virovitičko-podravske županije, vrijedan 1,456.000 kuna.

Završeni radovi na obnovi zgrade stare poliklinike i pedijatrije brodske bolnice Bolnica oku ugodna i energetski učinkovitija, ušteda oko 650 tisuća kuna

– Nabavom ovog RTG uređaja zamijenili smo jedan od tri postojeća, onaj koji je bio najstariji, analogni iz 2001. godine. Novi uređaj, digitalni, s dva ravna detektora, ima potpuno automatizirane kretnje uz sinkronizaciju svih opcija. Time smo kompletirali radiološku dijagnostiku nakon nabave CT-a, magnetske rezonance i sada RTG uređaja – podcrtao je ravnatelj bolnice Dinko Blažević.

 – Ovo je jedan od trenutačno najboljih rendgenskih uređaja u Hrvatskoj. Naši pacijenti s njim dobivaju bitno manju dozu zračenja tijekom dijagnostike, a rapidno je ubrzana količina i obrada podataka te time i brzina protoka pacijenata – kazala je dr. Alenka Borovčak Lovrenc, voditeljica Odjela za radiologiju. Dodala je kako im najviše pacijenata dolazi iz Virovitičko-podravske, ali i susjednih županija, "sve češće i oni iz Zagreba i Osijeka".

Završena energetska obnova požeške bolnice Održana završna konferencija Završena energetska obnova požeške bolnice

– I na ovaj način nastavljamo u ulaganje u zdravstvene institucije Virovitičko-podravske županije. Ovime je, nakon nabavke CT-a i magnetske rezonance, zaokružen ciklus ulaganja u radiološki odjel. No u samu Opću bolnicu Virovitica uložena su znatna sredstva kroz 50 milijuna bespovratnih kuna vrijedan projekt dogradnje i opremanja dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica kojim su opremljene operacijske sale, jedinica intenzivne njege i centralna sterilizacija, a usto je izgrađena i opremljena nova dnevna bolnica. Ne smijemo zaboraviti ni brojne projekte energetske obnove zgrada Doma zdravlja VPŽ-a, kao i opremanje brojnih ambulanti diljem naše županije – naveo je župan Igor Andrović.