Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
SASTANAK U MINISTARSTVU OKO OBNOVE ŠKOLA

Manji popravci gotovi, za teže oštećene škole što brže izraditi projektnu dokumentaciju

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Sisačka gimnazija također treba rekonstrukciju nakon potresa

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs sastao se u Ministarstvu s predstavnicima Sisačko-moslavačke županije na temu održavanja odgojno-obrazovnog procesa u području pogođenom potresom, priopćilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Predstavnici Županije ministra su izvijestili kako su radovi na sanaciji lakše oštećenih školskih objekata završeni, dok su u školama s većim oštećenjima radovi započeti, a njihov se završetak očekuje u što bržem vremenu.

NAKON RAZORNOG POTRESA NA BANIJI Počelo rušenje 208 dimnjaka

Isto tako, za neke škole za čiju su sanaciju potrebni veći građevinski zahvati pokrenut je postupak javne nabave za izvođenje radova, ističe se u priopćenju. Za najviše oštećene srednjoškolske objekte kao što su to Srednja škole Petrinja, Gimnazija i Ekonomska škola u Sisku te Srednja škola Glina dogovoreno je da županija što prije počne izradu projektne dokumentacije kako bi se proces maksimalno ubrzao te što spremnije dočekala nova školska godina. Ministarstvo, dodaje se, osigurava sredstva potrebna za izradu dokumentacije.

Sastanku su nazočili župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Darjan Vlahov, a uz ministra Fuchsa nazočni su bili državni tajnici Stipe Mamić i Tomislav Paljak te pomoćnik ministra Momir Karin. Na području Županije nakon potresa je devet školskih objekata dobilo crvenu, a 12 žutu naljepnicu.