Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Rukovodstvo županije

Mato Čičak (HDZ) novi je predsjednik Županijske skupštine

storyeditor/2024-04-11/zz_c_fo.jpg
Foto: Zagrebačka županija NA SJEDNICI Županijske skupštine Zagrebačke županije izabran je novi predsjednik Mato Čičak

Mato Čičak (HDZ) novi je predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije. Odlučeno je to na nedavno održanoj sjednici nakon što je Martina Glasnović (HSS) podnijela ostavku na tu dužnost.

Jednoglasnom odlukom vijećnika Domu zdravlja Zagrebačke županije odobreno je 1,8 milijuna eura za pokriće gubitka nastalog u redovnom poslovanju. Vijećnici su prihvatili novi pravilnik i program o financiranju udruga i drugih neprofitnih organizacija iz Proračuna Zagrebačke županije čime su se stekli uvjeti za raspisivanje ovogodišnjih natječaja. Također, donesen je i program poticanja izrade geodetsko-katastarske usluge nove katastarske izmjere katastarskih općina na području Zagrebačke županije u 2024. Na aktualnom satu vijećnike je zanimalo u kojoj je fazi projekt izgradnje obilaznice Volavje-Petrovina, prijava izgradnje osnovne škole u Jastrebarskom na NPOO, kome su dodijeljena sredstva za sport iz županijskog proračuna u 2023. te kada će se s gradovima i općinama potpisati ugovori za dodjelu sredstava za obnovu od potresa. 

storyeditor/2024-04-15/PXL_150424_113119514.jpg Brodsko-posavska županija strateški je čimbenik prometnog, ali i sigurnosnog sustava RH Marušić: Mjere koje provodimo već daju konkretne rezultate uskrsna igraonica Pčelica, Leptir i Vila Uskrsna igraonica u Našicama okupila mnoštvo mališana Nikola Dobroslavić Najviše za otoke Projektima odobreno oko 2 milijuna eura Dubrovačko-neretvanskoj županiji