Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Na sjednici s 32 glasa za, 1 protiv te 10 suzdržanih smijenjen Damir Mikuljan

Mato Čičak novi je predsjednik Skupštine

Foto: Zagrebačka županija
Mato Čičak načelnik je Rugvice od 2015. i vatrogasni časnik

Mato Čičak (HDZ) novi je predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije.

Prigovori se šalju do srijede Objavljeni prijedlozi lista stipendija za školsku godinu 2019./2020.

Čičak je izabran s 32 glasa za, jednim protiv te deset suzdržanih. Na funkciji predsjednika Županijske skupštine Čičak će zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Damira Mikuljana, također iz redova HDZ-a.

– Zahvaljujem se na podršci, ali i prethodnom predsjedniku Skupštine na svemu što je radio za Zagrebačku županiju. Uvjeren sam da ćemo zajedno uspjeti napraviti projekte koje smo si zadali u predstojećih godinu i pol mandata – izjavio je Mato Čičak nakon imenovanja.

Mato Čičak rođen je u Rugvici 3. kolovoza 1983. Završivši Srednju prometnu školu stječe zvanje tehničar cestovnog prometa te upisuje Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu gdje stječe zvanje diplomiranog inženjera cestovnog prometa.

Zimska služba Zagrebačke županije spremna je za sezonu Osigurano 29 ralica i posipača, 10.000 tona soli i 6500 m3 sipine

Načelnik je Općine Rugvica od 2015. godine, a od 2012. je predsjednik općinske organizacije HDZ-Rugvica. Vatrogasni je časnik i član DVD-a Svibovski Otok od 1993. godine. Pred novoizabranim predsjednikom još je godinu i pol dana mandata u kojoj će nastojati ostvariti projekte poput gradnje škola u ruralnim sredinama.