Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Prigovori se šalju do srijede

Objavljeni prijedlozi lista stipendija za školsku godinu 2019./2020.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
U ovoj je školskoj godini Zagrebačka županija povećala broj novih stipendija s prijašnjih 50 na 75, ali i iznose stipendija za studente na 14.400 kn godišnje, a za učenike na 7200 kn godišnje

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Zagrebačke županije utvrdilo je Prijedlog lista za dodjelu stipendija Zagrebačke županije za školsku godinu 2019./2020. Objavljene su na oglasnim pločama gradova i općina te internetskim stranicama, a svaki kandidat može unutar osam dana, odnosno do 4. prosinca podnijeti pismeni prigovor na listu.

NAJBOLJA PROMOCIJA Robot Viktorija na privremenom "radu“ u Zračnoj luci Franjo Tuđman

Prigovor se dostavlja isključivo u pisanom obliku na adresu Zagrebačke županije u Ulici grada Vukovara 72/V s, i to u Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, s naznakom „Za natječaj za stipendije – PRIGOVOR“. Nakon isteka roka od 8 dana, župan će donijeti odluku o prigovorima, a Povjerenstvo utvrditi Konačnu listu za dodjelu stipendija.

Podsjetimo, u ovoj je školskoj godini Zagrebačka županija povećala broj novih stipendija s prijašnjih 50 na 75, ali i iznose stipendija za studente na 14.400 kn godišnje, a za učenike na 7200 kn godišnje. Stipendije za učenike tako su sad dignute s 500 na 600 kuna mjesečno, a za studente s 1000 na 1200 kuna. Prema odluci župana o raspisivanju natječaja dodijelit će se 45 učeničkih i 30 studentskih stipendija.

Zimska služba Zagrebačke županije spremna je za sezonu Osigurano 29 ralica i posipača, 10.000 tona soli i 6500 m3 sipine

Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju, dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač itd. Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija. Stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci. Prijedlog liste za dodjelu stipendija Zagrebačke županije može se vidjeti na webu Županije. 

Sjednica Stožera civilne zaštite Prihvaćen projekt kriznog komuniciranja