Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Počelo je Urbanovo 2018.

Međimurska vina izvozit će se u Poljsku

Urbanovo 2018.
Foto: Međimurska županija
Ove godine partner je Dubrovačko-neretvanska županija, a priključili su nam se i partneri iz Poljske, iz Kujawsko-pomorskie regije, koji planiraju u svoju ponudu uvrstiti i međimurska vina – istaknuo je župan Posavec

Počelo je Urbanovo 2018., najveća enogastronomska manifestacija na sjeveru Hrvatske, koja se ove godine održava pod sloganom "Za novu generaciju vinskih hedonista". U Štrigovi je otvoren Festival Pušipela na kojem posjetitelji imaju prilike kušati brojna vina 24 međimurska vinara i vinogradara. Predsjednik udruge Hortus Croatiae David Štampar istaknuo je da kvaliteta vina međimurskih vinara iz godine u godinu raste, a dokaz su i tri prošlogodišnje nagrade Decanter, među kojima je i jedna platinasta medalja.

Urbanovo Ususret Urbanovu 2018. S lepršavim pušipelom vinari u pohodu na cijelu Dalmaciju

U Međimurju se puno ulaže u autohtonu sortu pušipel, a za istoimeno vino dizajnirana je posebna boca. Predsjednik organizacijskog odbora župan Matija Posavec rekao je da Urbanovo ima novi vizual i učinjen je iskorak u promociji vinogradarstva Međimurja, ali i Hrvatske.

- Ponosan sam što svake godine u suradnji s drugim hrvatskim županijama spajamo vinske regije, što je prilika za vinare da otvaraju nova tržišta. Ove godine partner je Dubrovačko-neretvanska županija, a priključili su nam se i partneri iz Poljske, iz Kujawsko-pomorskie regije, koji planiraju u svoju ponudu uvrstiti i međimurska vina – istaknuo je župan Posavec.

U gornjem Međimurju obrađuje se oko 600 hektara vinograda.

U Termama Sveti Martin održan je "Cooking night show", kulinarsko-glazbeni spektakl, a
idućeg vikenda održavaju se Dani otvorenih podruma.

Suradnja Međimurja i Poljaka Sporazum Povezali se poljsko vojvodstvo i Međimurje