Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Podijeljene diplome za 47 novih majstora

Među njima nema nijednog nezaposlenog, a neki imaju i posla preko glave

Foto: Kristijan Toplak
Lani je u županiji bilo 1,3 posto više obrta te 6,6 posto više zaposlenih u obrtima nego 2017.

Među njima nema nijednog nezaposlenog, svi rade, a neki od njih imaju posla preko glave. Za majstorske ispite pod ingerencijom Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije u posljednje se dvije godine prijavilo 65 majstora, a njih 47 uspješno ih je položilo.

URUČENE DIPLOME NOVOPROMOVIRANIM MAJSTORIMA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA Diploma u ruke: Novopromovirani majstori istesali zanat

Odličan nastavni kadar

Virovitičko-podravska obrtnička komora godinama je poznata po polaznicima koji dolaze iz cijele Hrvatske, ponajprije zbog odličnog nastavnog kadra, a do danas je majstorski ispit u Virovitici položilo ukupno 1425 osoba i prema tom podatku, ova obrtnička komora je među prvih pet u Hrvatskoj. I u posljednje dvije godine bilježi se porast broja obrta i zaposlenih u obrtima. Prema posljednjim podacima, u 2018. godini bilo je 1,3 posto više obrta nego godinu ranije, te 6,6 posto više zaposlenih u obrtima na području županije nego 2017.

Na svečanosti podjele majstorskih diploma, uz predsjednika HOK POK Virovitičko-podravske županije Zorana Horića, bio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Bojan Mijok te Domagoj Petrić, stručni suradnik za obrazovanje HOK POK Virovitičko-podravske županije.

sisačko-moslavačka županija Rezultati - u dvije godine 250 obrtnika i 500 zaposlenih više

Besplatan prostor

– Virovitičko-podravska županija stipendira deficitarna srednjoškolska zanimanja. To ćemo raditi i dalje jer nam je cilj da i u ovom sektoru zanimanja imamo kvalitetne i stručne majstore i obrtnike.

Županija provodi projekt Mreže poduzetničkih inkubatora. Sagrađeni su poduzetnički inkubatori u Pitomači, Slatini i Orahovici. Županija budućim poduzetnicima, u tim inkubatorima, putem sufinanciranja, daje besplatan prostor, a to će svima koji se odluče za smještaj u jedan od ova tri inkubatora i kretanje u poduzetničke vode, predstavljati veliki vjetar u leđa – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Predsjednik Zoran Horić zahvalio je na podršci, kako županu tako i Virovitičko-podravskoj županiji kao instituciji.