Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
GRADNJA OBJEKTA

Metković će dobiti dnevnu bolnicu u listopadu 2021.

Župan Nikola Dobroslavić u pratnji gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana obišao je radove na gradnji objekta
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Cilj je projekta nadogradnja dnevne bolnice u Dubrovniku, te uspostava dnevne bolnice Metković radi povećanja kvalitete i učinkovitosti pružanja bolničkih usluga, smanjenja broja pacijenata na akutnom liječenju, te povećanja dnevno-bolničkih kapaciteta Dubrovačko-neretvanske županije.

Župan Nikola Dobroslavić u pratnji gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana obišao je radove na gradnji objekta u sklopu projekta dnevne bolnice u Dubrovniku i Metkoviću.

Projekt EU Domu zdravlja Metković gotovo 280.000 eura za palijativnu skrb

Župan Dobroslavić ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo dinamikom radova koja je u skladu s planom, a ugovoreni rok za završetak radova u Metkoviću je listopad 2021. godine, nakon čega će stanovništvo doline Neretve imati kvalitetniju zdravstvenu skrb. Ugovor s odabranim izvođačem radova tvrtkom M-P-BETON d.o.o. za radove ”Rekonstrukcijepostojeće građevine javne i društvene namjene zgrade Općinskog suda u zdravstvenu ustanovu – Dnevnu bolnicu Metković, podružnicu OB Dubrovnik)”, u vrijednosti  16,197.730 kuna s PDV-om, potpisan je koncem lipnja ove godine.

Inače, ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću“, potpisan je u listopadu 2019. godine između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europskeunije-SAFU i Opće bolnice.

Vili Beroš na potpisivanju ugovora o rekonstrukciji zgrade Općinskog suda u zdravstvenu ustanovu Metković za 15 mjeseci dobiva Dnevnu bolnicu, podružnicu OB-a Dubrovnik

Razdoblje provedbe projekta je od 02. siječnja 2020. do 02. siječnja 2023. Ukupna vrijednost projekta iznosi 50,853.801,07 kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava 49,745.477,22 kune. Cilj je projekta nadogradnja dnevne bolnice u Dubrovniku, te uspostava dnevne bolnice Metković radi povećanja kvalitete i učinkovitosti pružanja bolničkih usluga, smanjenja broja pacijenata na akutnom liječenju, te povećanja dnevno-bolničkih kapaciteta Dubrovačko-neretvanske županije.