Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ČAZMA

Mijenja se infrastruktura u dijelu Ul. kralja Tomislava

Foto: Grad Čazma
Mijenjaju se cijevi koje su stare više od 40 godina i često su pucale

U tijeku je ukupna rekonstrukcija dijela Ulice kralja Tomislava u strogom centru Čazme, na dijelu od tržnice do autobusnog kolodvora, u dužini od 150 metara.

OPREMANJE OSNOVNOŠKOLACA Grad Čazma osigurao mape, radne bilježnice, atlase...

Riječ je o zamjeni cjelokupne infrastrukture stare više od 40 godina, koja je često pucala, od plinskih, vodovodnih i kanalizacijskih cijevi do novog sloja asfalta i javne rasvjete. Vrijednost ovog zahvata koji financira Grad Čazma procjenjuje se na oko 750.000 kuna, a izvođač su Komunalije Čazma.

– Ovaj dio ulice bio je u lošem stanju, a i tijekom započetih radova uočeni su i dodatni razlozi za kompletnu rekonstrukciju – objasnio je situaciju direktor Komunalija, Ivan Beljan. S obzirom na to da je prošle godine izgrađen nogostup na suprotnoj strani ulice, radovi ne ometaju prometovanje pješaka niti ugrožavaju njihovu sigurnost. Na ovu cestu prošle je godine radi sigurnijeg prometovanja vozila i pješaka postavljen i upozoravajući semafor. S obzirom na to da je ulica ujedno i dionica državne ceste, upozoravajući semafor kod pješačkog prijelaza postavile su Hrvatske ceste, uz novčanu potporu Grada Čazme.