Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Županijsko natjecanje

Mikić i Ponjević prvaci u oranju

Pobjedenici oranja
Foto: Kristijan Toplak

Ivan Mikić (ravnjaci) i Dražen Ponjević (premetnjaci) prvaci su Virovitičko-podravske županije u oranju i nastupit će na Prvenstvu Hrvatske koje će se 27. i 28. rujna održati na parcelama Agronomskog fakulteta Zagreb u Velikoj Gorici. U Orešcu je nastupilo 11 natjecatelja.

Nagrade najboljima uručili su pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok, načelnik Općine Suhopolje Goran Doležal i dekan Agronomskog fakulteta u Zagrebu Ivica Kisić. Pokrovitelj natjecanja je bila Virovitičko-podravska županija, a organizatori Udruga orača VPŽ-a, Općina Suhopolje i Ministarstvo poljoprivrede.

Usvojen je proračun Virovitičko-podravske županije za 2024. godinu koji iznosi 74.770.000 eura. Župan Igor Andrović osvrnuo se na dio najznačajnijih projekata koji su završeni u godini na izmaku Državna revizija Nema propusta u poslovanju VPŽ-a storyeditor/2024-05-17/PDC_9629.jpg Obnova i opremanje U školu u Suhopolju uložen 88.751 euro storyeditor/2024-05-17/PDC_8644.jpg U Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača Od jeseni počinje tečaj hrvatskog jezika za strance