Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
projekt za daljnji razvoj i jačanje konkurentnosti

Milijun eura za infrastrukturu i okoliš na Poduzetničkoj zoni Podi

Foto: PODI Šibenik
Nastavak infrastrukturnog opremanja Poduzetničke zone 'Podi' će stvoriti preduvjete za nova ulaganja od strane domaćih i stranih investitora

Grad Šibenik je uspješno prošao postupak ocjenjivanja projektnog prijedloga 'Izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni Podi' u okviru natječaja 'Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona'.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 10.142.444,88 HRK, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj, a koja su Gradu Šibeniku stavljena na raspolaganje, iznose 7.606.833,66 HRK, odnosno 75% vrijednosti investicije.

Zaleđena fontana u Šibeniku poznata fontana s kornjačama Niske temperature zaledile fontanu i dale joj novi izgled

"Nakon niza projekata za koje smo uspješno ostvarili bespovratna sredstva fondova i mjerodavnih ministarstava, ovim projektom ulažemo u daljnji razvoj i jačanje konkurentnosti.

Nastavak infrastrukturnog opremanja Poduzetničke zone 'Podi' će stvoriti preduvjete za nova ulaganja od strane domaćih i stranih investitora te će povećati aktivaciju tog prostora što bi, u konačnici, trebalo doprinijeti rastu i razvoju gospodarstva na području Šibenika i Šibensko-kninske županije kroz povećanje prihoda i generiranje novih radnih mjesta. 

U okviru zone koja se prostire na 1,29 milijuna m2 je svoj dom do sad našlo 38 poduzeća s 1350 zaposlenih, a istu je 2015. godine Agencija za investicije i konkurentnost Vlade RH proglasila najboljom poduzetničkom zonom u Hrvatskoj.

grad osigurao 400.000,00 kn Šibenskim studentima dodijeljeno 46 stipendija

Olakšice koje je Grad uveo za Poduzetničku zonu 'Podi' sastoje se od izuzetno povoljne cijene zemljišta od 5 eura/m2 za ulagače, oslobođenju komunalnih doprinosa i olakšica vezanih za plaćanje komunalne naknade.", kazao je mr.sc.Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Realizacijom projekta izgradit će se 607 metara prometnice širine 7 metara s elektro i komunikacijskom infrastrukturom, javnom rasvjetom, vodoopskrbom i odvodnjom što će aktivirati novih 230.000 m2 zone i omogućiti otvaranje novih 8 tvrtki.

Ujedno će se urediti i gotovo 40.000 m2 zelenih površina na koje će se posaditi autohtone mediteranske biljke poput masline, lavande, ružmarina i lovora, dok će se u svrhu poboljšanja vidljivosti poduzetničke zone, osobito s autoceste A1, izgraditi veliki trostrani reklamni pano mega-dimenzija 12 x 5 m.

Šibenčani u novoj godini poručuju da se moramo brinuti za okoliš Na plaži Banj Medo i pingvini u Šibeniku upozoravaju na zatopljenje

Plodove maslina će brati udruge osoba s intelektualnim teškoćama i štićenici Centra za odgoj i obrazovanje 'Šubićevac' čime će ostvarivati prihode te iste koristiti za svoj redovni rad.

Za realizaciju ovog projekta Grad Šibenik ima vremensko razdoblje od 19 mjeseci.