Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Županija uputila poziv gradovima i općinama

Milijun eura za uređenje društvenih domova i škola

Uređenje zgrade škole
Foto: Zagrebačka županija

Zagrebačka županija uputila je gradovima i općinama na svom području javni poziv za prijavu programa/projekata za sufinanciranje izgradnje i uređenja infrastrukture na ruralnim prostorima. Za tu namjenu Zagrebačka je županija osigurala milijun eura bespovratnih sredstava, a javni poziv otvoren je do 15. svibnja 2024. godine.

Gradovi i općine mogu prijaviti svoje projekte izgradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te izgradnju, adaptaciju, sanaciju i opremanje područnih škola i objekata društvene namjene poput vatrogasnih i društvenih domova, dječjih igrališta, sportskih građevina, groblja i dr., pri čemu je važno naglasiti da i sami trebaju imati planirana sredstva za financiranje prijavljenih projekata u svom proračunu. Prihvatljivi su troškovi rada, opreme i usluga iz područja ruralne infrastrukture sukladno stavkama financijskog plana i troškovnika projekta, a Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog projekta s najviše 70.000 eura.

Inače, u protekle tri godine Zagrebačka županija sufinancirala je kroz mjere ruralnog razvoja izgradnju i uređenje 17 nerazvrstanih cesta, 44 društvena/vatrogasna doma s pratećom infrastrukturom, 13 dječjih igrališta, 5 vrtića, 9 sportskih građevina s pratećom infrastrukturom, 8 uređenja groblja s pratećom infrastrukturom i 3 područne škole. Za spomenute investicije osigurano je gotovo 2 milijuna eura. 

storyeditor/2024-04-19/c_zg_fo.jpg Međunarodna suradnja Gosti iz Subotice boravili u Zagrebačkoj županiji U PROJEKTE vodnog gospodarstva od 2016. uloženo je 4,4 milijarde eura Prije puštanja u pogon napravljeno je 316 kilometara novog cjevovoda Otvoreno Vodocrpilište Kosnica koje će vodom opskrbljivati 105.000 stanovnika storyeditor/2024-04-11/zz_c_fo.jpg Rukovodstvo županije Mato Čičak (HDZ) novi je predsjednik Županijske skupštine