Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
POMOĆ U OBRAZOVANJU

Milijun kuna za školske obroke učenicima

Foto: Međimurska županija
Projektom će biti obuhvaćena 21 osnovna škola kojoj je županija osnivač, s 993 učenika

Međimurska županija petu godinu zaredom osigurat će školsku prehranu za učenike slabijeg imovinskog stanja u osnovnim školama. Projektom vrijednim milijun kuna, koji će se financirati sredstvima fondova Europske unije, bit će obuhvaćena 21 osnovna škola kojoj je Međimurska županija osnivač. Pomoć je namijenjena za 993 učenika.

POTPISAN SPORAZUM Tri županije brendiraju sjevernu Hrvatsku kao cjelogodišnju turističku destinaciju

– Osnovna ideja prijave na projekt je da svaki učenik, bez obzira na materijalno stanje u obitelji, ima pravo na školsku užinu te da se spriječe podijeljeni obroci u školama. Odlukom o financiranju projekta "Školski obroci svima" zaokružuju se brojne potpore u obrazovanje – ističu u Međimurskoj županiji.

I ove godine Županija je nastavila sa sustavom financiranog prijevoza za sve učenike, jednokratnim potporama za 2300 studenata i 4000 učenika srednjih škola, stipendijama za deficitarna zanimanja, potporama djeci branitelja, financiranjem osobnih asistenata za više od 90 učenika, financiranjem centara izvrsnosti te brojnim drugim potporama s kojima će se nastaviti i u 2021. godini.

Županija je tijekom svibnja i lipnja financirala troškove školske kuhinje za sve učenike nižih razreda. Mjera je obuhvatila 26 osnovnih škola, a financiran je 71.631 obrok.