Izbornik
Naslovnica Županije
Posjet OŠ Vladimira Vidrića

Ministrica obrazovanja donijela laptope za učitelje

Ministrica Divjak posjetila OŠ Vladimira Vidrića
1/5
Foto: NIKOLA ČUTUK/PIXSELL
OŠ Vladimira Vidrića prva je u Kutini počela s provođenjem kurikularne reforme kao jedina eksperimentalna škola u Kutini, a ove godine nastavlja kako s eksperimentalnim tako i frontalnim provođenjem programa reforme obrazovanja

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je kutinsku Osnovnu školu Vladimira Vidrića u povodu isporuke prijenosnih računala za učitelje i nastavnike u sklopu projekta e-škole. OŠ Vladimira Vidrića prva je u Kutini počela s provođenjem kurikularne reforme kao jedina eksperimentalna škola u Kutini, a ove godine nastavlja kako s eksperimentalnim tako i frontalnim provođenjem programa reforme obrazovanja.

Javnosti je predstavljen iProračun Grada Kutine Moderno informatičko rješenje pruža jasan uvid u upravljanje gradskim proračunom

– To je velika pomoć u provođenju programa, ali i doprinos podizanju razine digitalne zrelosti škola, jer digitalna transformacija nešto je što je zahtjev 4. industrijske revolucije – rekla je ministrica kojoj su domaćini, uz ravnateljicu škole Snježanu Coha i gradonačelnika Kutine Zlatka Babića, bili predstavnici Dječjeg Gradskog vijeća Kutine i ostali učenici škole.

Školama će u prvoj fazi biti dodijeljeno 26.350 računala, a riječ je o opremanju vrijednom 98,59 mil. kn iz EU fondova kroz program e-škola, rekla je ministrica Divjak.

– Laptopi će učiteljima biti dobrodošli jer je cijela reforma na leđima učitelja koji vrijedno rade te zahvaljujem i u njihovo ime. Učenici nam napreduju jer su dulje vrijeme u eksperimentu. Ne smijemo tu izostaviti ni Grad koji nam je pomogao u kabliranju, da spremni uđemo u eksperiment – rekla je ravnateljica Coha.

Uz Europski tjedan mobilnosti Svečano otvorena šetnica uz Kutinicu

– Mi kao osnivač radimo na tome da škole imaju svu potrebnu infrastrukturu, učenicima smo omogućili da dobiju besplatne udžbenike, radne bilježnice, prijevoz itd. Škole su energetski obnovljene i tu smo uložili oko 15 mil. kn tako da možemo biti zadovoljni – dodao je gradonačelnik Babić.