Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
na rok od tri mjeseca

Mjere za pomoć virskim poduzetnicima tijekom krize

Foto: Facebook Virskog lista
Odgodit će se i pokretanje postupaka prisilne naplate i prisilnog iseljenja za vrijeme važenja mjera Stožera, osim u slučaju dugovanja kojima prijeti zastara – i to za sva potraživanja Općine Vir

Kako bi pomogla virskim poduzetnicima i otočnom gospodarstvu, Općina Vir će na idućem Općinskom vijeću predložiti nekoliko mjera potpore.

– One će biti važeće za rok od tri mjeseca, ali u slučaju produljenja krize taj će se rok produljiti – naglasio je načelnik Kristijan Kapović.

Virani su disciplinirani i odgovorni u krizi Na Viru zasad nema oboljelih, u izolaciji je nekoliko osoba koje su bile u inozemstvu

Na vrijeme od tri mjeseca tako će se od plaćanja komunalne naknade osloboditi poduzetnici koji obavljaju djelatnosti obuhvaćene mjerom zabrane rada temeljem Odluke Stožera civilne zaštite RH, dok će u sklopu istih mjera te u roku od tri mjeseca, virsko općinsko poduzeće Čisti otok osloboditi plaćanja poduzetnike za uslugu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada. Odgodit će se i pokretanje postupaka prisilne naplate i prisilnog iseljenja za vrijeme važenja mjera Stožera, osim u slučaju dugovanja kojima prijeti zastara – i to za sva potraživanja Općine Vir. Za vrijeme trajanja odgode neće se obračunavati zakonska zatezna kamata.