Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Počela navala na domaće jagode iz zagrebačkog kraja

Mjerica 15 kuna, cijene se unatoč krizi neće dizati

Foto: Zagrebačka županija
Jagode se prodaju na 50-ak lokacija u Zagrebu te u gradovima diljem Zagrebačke županije

Za domaće, netom ubrane jagode koje prodaju članovi Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije “Jagodni prsten” i Udruge uzgajatelja jagoda grada Zagreba proteklih dana stvarali su se redovi. Na 50-ak lokacija u Zagrebu i u gradovima županije počela je prodaja ovog sezonskog voća, kroz manifestaciju Dani zagrebačkih jagoda. Na otvorenju manifestacije bio je i pročelnik za poljoprivredu Josip Kraljičković.

Distributivni centar dobiva jedinstven uređaj u Hrvatskoj Stiže stroj za sortiranje bobičastog voća vrijedan 1,6 milijuna kuna

– Gotovo trećina hrvatskih jagoda proizvede se na području Zagreba i Zagrebačke županije. U Županiji je šezdesetak proizvođača, od čega je njih 20 u Udruzi “Jagodni prsten”. Maksimalno im pomažemo, za njih smo osigurali nepovratne potpore za podizanje nasada, navodnjavanje, uređenje prostora za preradu, zatim prodajnih prostora, izradu web-stranice, a pomažemo i rad same udruge – ispričao je Kraljičković.

Cijena mjerice jagoda od pola kilograma je 15 kuna i nije se mijenjala u odnosu na lani, unatoč slabijoj berbi i ekonomskoj krizi zbog epidemije koronavirusa.

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA MASTERPLAN PROMETNOG SUSTAVA Jednom kartom na vlak i bus kroz 2 županije i Zagreb

– Iako imamo dodatne troškove jer štandovi su obloženi folijom, jagode su pakirane u dodatne vrećice, a prodavačima smo osigurali svu potrebnu zaštitnu opremu. Nismo podizali cijenu. Želimo da potrošači uživaju u domaćoj jagodi, jutros ubranoj – naglasio je Ivica Bulf iz Obedišća u općini Križ, koji jagode uzgaja 20-ak godina.

Ima 40.000 sadnica, sve u plasteničkom uzgoju.