Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Dionica Dubravka – Pičete

Mještani Dubravke zadovoljni radovima na cesti za Debeli brijeg

Foto: DNŽ
Župan Dobroslavić obišao gradilište dionice Dubravka – Pičete

Župan Nikola Dobroslavić, načelnik općine Konavle Božo Lasić i njihovi suradnici obišli su gradilište uređenja ceste Dubravka – Pičete. Riječ je o segmentu višegodišnjeg projekta modernizacije županijske ceste od Dubravke do Debelog brijega.

Dionica ceste od Dubravke do Pičeta duga je 750 metara, vrijedna 2,9 milijuna kuna, a sufinanciraju je Općina Konavle i Županijska uprava za ceste.

– U idućoj godini planira se nastavak te prometnice prema Vodovađi – najavio je ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan.

Investicija vrijedna tri milijuna kuna, najvećim dijelom iz proračuna Dubrovačko-neretvanske županije U Metkoviću počinju radovi na Centru za djecu s teškoćama u razvoju - Ruka prijatelja

Mještani Dubravke izrazili su zadovoljstvo radovima te ukazali na potrebu držanja plana dinamike radova kako se ne bi odužili. Naglasili su pritom važnost županijske ceste od Dubravke do Debelog brijega s obzirom na razvoj kraja.

– Ovaj kraj je i strateški bitno razvijati s obzirom na to da je riječ o dobro naseljenom pograničnom području – napomenuli su mještani Dubravke.

Završetkom projekta modernizacije županijske ceste taj će dio Konavala dobiti modernu dvosmjernu prometnicu te nove infrastrukturne instalacije u samom trupu ceste.