Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Krenule pripreme za Dane zlevanke u Svetoj Ani

Mještani se udružili i uredili okoliš oko vodenice

1/4
Foto: Grad Đurđevac
Svetojanke su uredile okoliš vodenice, obnovile bojom posude za cvijeće, te izradile novu atrakciju za posjetitelje – lutku od slame koja je dobila i svoje ime Mlinko, a nalazi se ispred vodenice

Mjesni odbor Svete Ane uz pomoć Udruge žena Svetojanke i  članova DVD-a Sveta Ana organizirao je još radnu akciju uređenja svoga mjesta.

Svetojanke su uredile okoliš vodenice, obnovile bojom posude za cvijeće, te izradile novu atrakciju za posjetitelje – lutku od slame koja je dobila i svoje ime Mlinko, a nalazi se ispred vodenice.

Sjednice Gradskog vijeća Novo lice i vizure grada U tijeku radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a u Đurđevcu

Članovi DVD-a Sveta Ana sanirali su koš za kukuruz koji je bio u derutnom stanju te je prijetio da se sruši, također su kod društvenog doma i bivšeg vodoskoka koje je pretvoren u veliku teglu za cvijeće ugradili slavine da bi članicama Udruge žena olakšali održavanje cvijeća preko ljetnih mjeseci. Ovom radnom akcijom mještani Svete Ane započeli su s pripremama za ovogodišnje manifestacije Dan zlevanke i Dani Svete Ane 2020.

- Sadnjom 1300 sadnica cvijeća koje smo dobile od Grada Đurđevca započele smo s ovogodišnjim uređenjem našeg mjesta. Ove godine smo odlučile vodenicu malo sadržajno obogatiti te smo izradile lutku od slame te mu dale ime Mlinko. Do dana Svete Ane imamo u planu izraditi još dodatnih sadržaja, ali za sada neka to ostane mala tajna – izjavila je Martina Račan potpredsjednica mjesnog odbora i udruge žena koja je ujedno i idejni začetnik izrade lutke od slame.

prijavljeno uređenje vanjske ovojnice Kapela svete Rozalije uskoro u novom ruhu

- Popuštanjem mjera zaštite od COVID-19 članice i članovi naših udruga su se organizirali i započeli s uređenjem našeg mjesta. Članovi DVD-a Sveta Ana pokosili križni put iza društvenog doma, a nastavljeni su radovi u centru mjesta i kod vodenice. Krunoslav Račan je obnovio izvor u obližnjoj šumi kod vodenice, tako da smo dobili još jedan dodatni sadržaj u sklopu vodenice. Do Dana zlevanke i Svete Ane planiramo odraditi još nekoliko akcija tako da što bolje odradimo naše manifestacije, u nadi da će se do tada ukinuti i ostala ograničenja zbog koronavirusa – izjavio je predsjednik mjesnog odbora Sveta Ana Veljko Miletić.