Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Sjednice Gradskog vijeća Novo lice i vizure grada

U tijeku radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a u Đurđevcu

1/6
Foto: Grad Đurđevac
Projektom će se zamijeniti krovište, izraditi toplinska vanjska ovojnica zgrade, ugradit će se nova stolarija, modernizirat će se sustav rasvjete, te će se postaviti novi centralni sustav grijanja

Radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a počeli su krajem prošle godine i napreduju prema planu unatoč pandemiji koronavirusa. Nakon što su srušeni unutarnji pregradni zidovi te postavljena nova stolarija i instalacije poečli su radovi na unutrašnjem uređenju zgrade, a trenutačno se suše podne glazure nakon čega će se krenuti s postavljanjem poda i soboslikarskim radovima, prenijeli su iz Grada Đurđevca.

Privremena regulacija prometa na Podravskoj magistrali Novi kružni tok trebao bi biti gotov do srpnja

Bivša zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a bila je neučinkovita zbog brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja. Projektom će se zamijeniti krovište, izraditi toplinska vanjska ovojnica zgrade, ugradit će se nova stolarija, modernizirat će se sustav rasvjete, te će se postaviti novi centralni sustav grijanja čime se očekuje da će se smanjiti potrošnja toplinske energije više od 65% te će se ujedno povećati kvaliteta i standard korištenja zgrade.

- Ovo je još jedan projekt koji dokazuje da se u Đurđevcu ozbiljno radi i planira. Za sada nas vremenske prilike dobro služe te vjerujem da ćemo i ovaj projekt završiti u roku - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Nakon što završi obnova bivše zgrade MUP-a, plan je da u njoj budu smještene sve gradske službe i ostale službe za rad s građanima, kako bi građani sve administrativne poslove mogli obaviti na jednom mjestu u gradu.

Zamjena rasvjetnih tijela Prigradska naselja i dio Đurđevca već rasvijetljeni novom modernom javnom rasvjetom

- Sadašnji uvjeti u kojima djelatnici Grada rade su ispod svake razine, vjerujem da će u tim novim prostorima nastaviti s misijom da naš grad pretvorimo u moderan europski gradić. Ova zgrada bit će napravljena u stilu nove zgrade inkubatora, te prati naš plan uređenja grada i vizure zacrtane u našoj Prostorno planskoj studiji. Polako, prateći tu studiju mijenjamo vizuru i lice našega grada – objasnio je gradonačelnik.

Vrijednost projekta iznosi oko 7,420.747,61 kunu, Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje ovog projekta s 2,326.047,25 kuna sredstava EU, te je dio odobren preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 1,479.163,16 kuna, a ostatak sredstava osigurao je sam Grad Đurđevac iz svog proračuna.