Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Zamjena rasvjetnih tijela

Prigradska naselja i dio Đurđevca već rasvijetljeni novom modernom javnom rasvjetom

1/6
Foto: Grad Đurđevac
Novu rasvjetu su dobila i prigradska naselja Severovci, Grkine, Sveta Ana, Mičetinac, Čepelovac, Budrovac, Sirova i Suha Katalena

U Đurđevcu su u tijeku radovi na zamjeni postojećih rasvjetnih tijela s modernom led rasvjetom napredne tehnologije čime će se ostvariti značajne uštede te poboljšati sama osvijetljenost grada i prigradskih naselja.

Privremena regulacija prometa na Podravskoj magistrali Novi kružni tok trebao bi biti gotov do srpnja

Već je izmijenjen veliki dio rasvjete u Đurđevcu, a novu rasvjetu su dobila i prigradska naselja Severovci, Grkine, Sveta Ana, Mičetinac, Čepelovac, Budrovac, Sirova i Suha Katalena.

Od ovog tjedna kreću radovi na zamijeni rasvjetnih tijela u ulicama Stjepana Radića te Đure Basaričeka u Đurđevcu.

Novi moderni sustav javne rasvjete koristi led tehnologiju te zadovoljava najmodernije svjetlo tehničke uvjete, a ukupna vrijednost investicije iznosi oko tri milijuna kuna.

- Projektom se osim zamjene postojećih dotrajalih rasvjetnih tijela nadopunila mreža novim rasvjetnim tijelima na područjima grada i prigradskih naselja gdje do sada nije bilo nikakve rasvjete. Osim što će se ostvariti ušteda u iznosu od oko 50% godišnje smanjit će se i tzv. svjetlosno zagađenje. Tako će se ova investicija sama otplatiti kroz navedene uštede u roku od šest godina, a garancija na novu rasvjetu vrijedi deset godina - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Početna cijena 173.509 kuna Javni natječaj za prodaju stana u Đurđevcu