Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Talentirana Kutinjanka

Mlada violinistica Inga Potnar redovito osvaja prva mjesta

Inga Potnar
Foto: Večernji list
Svoj talent pokazat će i na lipanjskom obilježavanju Dana Sisačko-moslavačke županije

Jedanaestogodišnjoj violinistici iz Kutine Ingi Potnar, njezinoj majci Boženi Kosić i glazbenoj mentorici, profesorici Oksani Schneider potporu je dao i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić čestitavši iznimno talentiranoj mladoj glazbenici na uspjesima koje redovito postiže na svim natjecanjima i festivalima na kojima nastupa. Pritom gotovo uvijek osvaja prva mjesta. Posljednji takav uspjeh bio je srednom ožujka kada je Inga Potnar, učenica 5. razreda OŠ Zvonimira Franka i 4. razreda Osnovne glazbene škole Boris Papandopulo Kutina na 56. državnom natjecanju učenika glazbe i plesa, održanom u Muzičkoj akademiji u Zagrebu, osvojila prvu nagradu u drugoj kategoriji violine.

Tehnička škola u Sisku Potpora utrci solarnih automobila u Sisku Na SOELA-i ove godine sudjeluju rekordne 24 školske ekipe

– Velik je trud uložen u tvoj uspjeh te želim tebi, kao i mentorici te obitelji, da tako nastavite – rekao je župan Žinić najavivši mogućnost Ingina nastupa na lipanjskoj proslavi Dana Sisačko-moslavačke županije.

Inga je za sebe rekla kako joj je u životu pjevanje i sviranje gotovo sve, no da je malo nedostajalo da violina ne bude dio njezina života. – Kada sam trebala ići u upis u glazbenu školu, najveća želja bila mi je svirati klavir, ali dva dana ranije pala mi je na pamet violina, ne znam ni sama kako. No sada mi je jako drago da sam tako odlučila – rekla je simpatična Kutinjanka.

Župan Ivo Žinić Srednja škola Glina Za moderno sportsko igralište 850.000 kuna