Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Otvoren Poduzetnički inkubator

Mladi poduzetnici u Požegi dobili svoj novi dom

Foto: pozega.hr
Gradonačelnik Darko Puljašić i ministar Marko Pavić prerezali su vrpcu

Poduzetnicima su u Požegi otvorena vrata novog Poduzetničkog inkubatora. Riječ je o 18,6 milijuna kuna vrijednom projektu Grada Požege koji u iznosu 17,3 milijuna kuna sufinancira Europska unija. U inkubatoru će se budućim poduzetnicima pružati potporne usluge, od infrastrukturne potpore, koja uključuje najam poslovnog prostora po subvencioniranim cijenama, korištenje konferencijske i edukacijske dvorane, pa do korištenja zajedničkih prostorija. Na svečanom otvorenju bio je i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Raspisan natječaj Traže se ‘stanari’ uređenih poslovnih prostora u Poduzetničkom inkubatoru

– Nema ljepšeg nego kada u povodu Dana grada otvaramo ovakve centre. Ova vlada pokazala je kako je apsolutni partner jedinicama lokalne i regionalne samouprave i kroz poreznu reformu i kroz pojačano korištenje sredstava iz fondova EU i kroz projekt Slavonija – rekao je Pavić.

Inkubator zauzima prostor od 1500 četvornih metara, a raspolaže s četiri proizvodne hale, 12 uredskih prostorija, konferencijskom i edukacijskom dvoranom. Dvorane su opremljene suvremenom prezentacijskom i multimedijskom opremom, a osim stanara inkubatora moći će ih iznajmiti i vanjski korisnici.

Požega Otvoren Poduzetnički inkubator Novi dom za mlade poduzetnike u Požegi

– Sretan sam i ushićen jer u ovaj objekt nismo samo uložili svoje znanje i sredstva već i vjeru u one mlade ljude koji će ovdje početi svoj poslovni put. Mi ćemo im pomoći da se osnaže te nakon nekoliko godina kvalitetnog rada i uspješnog poslovanja izađu iz inkubatora kao profilirani poduzetnici koji su spremni širiti svoje poslovanje – naglasio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.