Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Dva desetljeća bez Ružice

Momci koji su voljeli tamburu ni sami ne znaju zašto su se razišli

Foto: Radio Orahovica
Sastav je 1992. godine osnovao glazbeni zanesenjak Viktor Čelant iz Županje koji je u Orahovicu došao zarađivati za kruh

Prošlo je 20 godina od posljednjeg nastupa tamburaškog sastava Ružica, piše Radio Orahovica. Sastav je 1992. godine osnovao glazbeni zanesenjak Viktor Čelant iz Županje, koji je u Orahovicu došao zarađivati za kruh.

akcija turističke zajednice Vlasniku najljepše uređene okućnice nagrada od 1000 kuna

Umirovljenik s četrdesetogodišnjim stažom prosvjetnog radnika zauvijek će ostati zapisan u povijesti orahovačke glazbe kao čovjek koji je oko sebe okupio momke koji su iznad svega voljeli tamburu.

– Dok su se branitelji borili za našu samostalnost i neovisnost na prvoj crti bojišnice, mi smo pokušali to činiti pjesmom. Kada sam spomenuo momcima da bi valjalo okupiti sastav, nije bilo dvojbe. Njihov entuzijazam dao mi je vjetar u leđa da Ružica zaživi – rekao je Čelant.

Iza Ružice su tri snimljena albuma. Prvi pod naslovom “Udri, žico, jače” snimili su 1993. godine u Osijeku, potom 1994. godine izdaju kasetu “Domobrani Orahovici” te 1996. godine materijal pod nazivom “Sviraj, tamburo moja”. Posljednji nastup imali su 2000. godine u svojoj Orahovici.

– Pravi razlog razlaza nikada nismo našli. Kolege su imale svoje planove, fakultete, privatne obveze, zasićenost... Nije bilo svađa, grubih riječi, jednostavno smo prestali svirati i to je bilo to – prisjetio se Čelant.