Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
akcija turističke zajednice

Vlasniku najljepše uređene okućnice nagrada od 1000 kuna

Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
Natječaj je otvoren do 1. lipnja, a zahtjevi s prijavom mogu se dostaviti poštanskim putem u ured TZ-a grada Orahovice

Kako bi se u doba pandemije koronavirusa potaknulo građane na odgovorno ponašanje i ostanak kod kuće, Turistička zajednica grada Orahovice krajem travnja raspisala je natječaj za izbor najuređenije okućnice 2020. godine pod nazivom “Ostankom doma uljepšavamo planet i svoj životni prostor”, piše Radio Orahovica.

Investicija od 250 tisuća kuna Kultno igralište brojnih orahovačkih sportaša i rekreativaca u novom ruhu

Najuređenija okućnica birat će se u kategoriji privatnih posjeda, a glavni kriteriji prilikom ocjenjivanja bit će kreativnost, originalnost, izbor, zastupljenost i sklad bilja, opremljenost, opći dojam te utjecaj na cjelokupni izgled ulice.

– Riječ je o natječaju čiji je cilj motivirati građane da provode više vremena na svježem zraku, ali u sigurnosti svoga doma, te povećati kvalitetu životnog prostora i sveopćeg ugođaja našega grada – rekla je Lana Jurkin, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Orahovice.

Natječaj je otvoren do 1. lipnja, a zahtjevi s prijavom mogu se dostaviti poštanskim putem u ured TZ-a grada Orahovice. U natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani građani s orahovačkog područja.

Gradonačelnica Petin obratila se sugrađanima u povodu Dana grada Ne smijemo odustati od nakane da naš grad učinimo ljepšim i razvijenijim

Vlasnik najljepše uređene okućnice prema mišljenju stručnog žirija bit će nagrađen s tisuću kuna. Drugoplasirani će dobiti 500, a trećeplasirani 250 kuna.