Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
RADOVI ŽUPANIJSKE UPRAVE ZA CESTE

Most na rijeci Karišnici uskoro će biti gotov

Foto: Zadarska županija
U tijeku su radovi na rekonstrukciji dionice županijske ceste od Kaštela Žegarskog do granice k.o. Ervenik, čime će se dobiti još jedna prometnica koja će povezati Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju.

Županijska uprava za ceste i u 2020. nastavila je s radovima na sanaciji i rekonstrukciji prometnica diljem Zadarske županije. U tijeku su završni radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Karišnice i dionici lokalne ceste u naselju Karin Gornji, vrijedni oko šest milijuna kuna, a tijekom godine već je otvoren Gornji most na rijeci Zrmanji u Kaštelu Žegarskom, zaštićeni kulturni spomenik.

Održana Skupština Zadarske županije putem Zoom platforme Prihvaćen rebalans za 2020. i prijedlog proračuna Županije za 2021. godinu

– Preko mosta na rijeci Karišnici nisu mogli prometovati autobusi. Radovi napreduju prema planu i vjerujem da ćemo ga uskoro i svečano otvoriti, a treba napomenuti kako su u tijeku radovi na rekonstrukciji dva mosta u naselju Zrmanja – ističe ravnatelj ŽUC-a Branko Kutija izražavajući nadu da će promjena Zakona o cestama donijeti kvalitetnije i pravednije financiranje županijskih cesta.

– Ukupnu dužinu lokalnih i županijskih cesta od skoro 1200 kilometara nastojimo održavati u što boljem stanju, naravno u skladu s financijskim sredstvima s kojima raspolažemo. Naš izvorni prihod čini naknada od registracije vozila, od čega godišnje uprihodimo oko 45 milijuna kuna, odnosno oko 29.000 kuna po kilometru ceste. Po tim prihodima smo 15. od ukupno 20 županijskih uprava za ceste u RH – dodao je Kutija.

U tijeku su radovi na rekonstrukciji dionice županijske ceste od Kaštela Žegarskog do granice k.o. Ervenik, čime će se dobiti još jedna prometnica koja će povezati Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju. Projektom je obuhvaćena dionica ceste dužine 1460 metara. ŽUC je tijekom godine uložio u gradnju i rekonstrukciju brojnih drugih prometnica u županiji. I plan za 2021. godinu je ambiciozan, ravnatelj ističe suradnju sa Zadarskom županijom i jedinicama lokalne samouprave.