Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Potpisan ugovor

Muzej 'Riznica Međimurja' bit će otvoren do 2020.

Stari grad
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Građevinske radove na rekonstrukciji bedema za 27,4 milijuna kuna obavit će Zajednica ponuditelja Đurkin i Team građenje

Do svibnja 2020. godine bit će završena rekonstrukcija bedema Starog grada Čakovec i otvoren suvremeni muzej nematerijalne baštine "Riznica Međimurja". Najavljeno je to na potpisivanju ugovora o izvođenju građevinskih radova na tom kapitalnom projektu za kulturu i turistički razvoj.

Tehnička škola Čakovec Kandidatura Tehnička škola mogla bi postati regionalni centar

– Potpisivanjem ugovora napravili smo novi korak u realizaciji ovog projekta zahvaljujući kojem ćemo primjereno predstaviti vrijednu nematerijalnu kulturnu baštinu Međimurja – rekla je Maša Hrustek Sobočan, ravnateljica Muzeja Međimurja. Projekt je vrijedan 40,8 milijuna kuna, s time da je 85 posto nepovratni novac iz EU fonda za regionalni razvoj. Građevinske radove na rekonstrukciji bedema za 27,4 milijuna kuna obavit će Zajednica ponuditelja Đurkin i Team građenje. Uz ostalo, gradit će se novi objekt površine oko tisuću četvornih metara. Radove koji će potrajati oko 20 mjeseci nadzirat će Konzervatorski odjel u Varaždinu.

– Čakovečki Stari grad najvredniji je spomenik feudalne baštine u našoj zemlji, koji je već niz godina vapio za temeljitom rekonstrukcijom. I projekt, kao i niz drugih projekata koje radimo u Međimurskoj županiji, rezultat su predanog i energičnog rada, ali i jasne vizije i strategije razvoja – istaknuo je župan Posavec.

Najbolji maturanti Najmaturanti 2018. godine Lucija Strahija i Jura Jalušić 'Radnike bi trebalo više cijeniti, ali i dati im veće plaće'