Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Na Korčuli otvorena Port 9 plaža

Na 1600 kvadrtnih metara uređeni su plaža, šetnica, dizalo za osobe s invaliditetom...

1/6
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Investicija je vrijedna dva milijuna kuna i najveće je ulaganje Hotelskog turističkog poduzeća Korčula u ovoj godini

Više od 1600 kvadratna metra javne plaže i šetnice sa posebnom ambijentalnom rasvjetom, dizalom za osobe sa invaliditetom, hortikulturalnim uređenjm, te VIP zonom, uređeno je na Korčuli u sklopu Port 9 Resorta. Riječ je o najvećoj investiciji Hotelskog turističkog poduzeća Korčula u ovoj godini vrijednoj čak dva milijuna kuna. Port 9 plaža ujedno je i prva plaža u Korčuli koja je dobila koncesiju županije na deset godina.

Moreška u Ljetnom kinu Korčula Uživancija Moreška u Ljetnom kinu Korčula

Nakon velike investicije u smještajne kapacitete Port 9 Resorta 2017. godine od 75 milijuna kuna, HTP Korčula intenzivno ulaže u dodatne sadržaje, poput uređenje ove plaže, čime nastavljaju ulagati u razvoj Korčule kao destinacije koja je lani, dobila nagradu šampiona u turizmu Turističke patrole Večernjeg lista.

U prvih pet mjeseci HTP Korčula ostvarila je 6,1 posto veći prihod u odnosu na isto razdoblje prošle godine, najviše gostiju dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva , čak 24,3 posto, slijede ih Francuzi sa 11,5 posto te posjetitelji iz SAD-a kojih je 9,7 posto.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

- Korčula je avio destinacija i zato pozdravljamo sve veći broj letova za zračnu luku Dubrovnik. Svaki direktan let nam puno znači što pokazuju i podaci o porastu gostiju iz prekooceanskih zemalja u našim objektima. Bilježimo 22 posto više gostiju iz SAD- a u odnosu na isto razdoblje lani, a povećao se i postotak grupnih putovanja gostiju s Tajvana. Uzmemo li u obzir vremenske (ne)prilike koje nisu bile naklonjene turističkim i ugostiteljskim djelatnicima, ostvarenim rezultatom smo izuzetno zadovoljni. Upravo nas taj kontinuirani rast potiče da ulažemo u kvalitetu i sadržaje u našim objektima i destinaciji i našim gostima, ali i sugrađanima i drugim posjetiteljima otoka pružimo što ljepši boravak i odmor za pamćenje– istaknula je Ivana Hatvalić Poljak, predsjednica uprave HTP Korčula.

Dobre uzlazne turističke rezultate bilježi i Korčula pa je tako tijekom prvih pet mjeseci ostvareno 4,5 posto više dolazaka i 1,5 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. Bilježi se rast noćenja i na razini Dubrovačko - neretvanske županije od 9,13 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine.

Dubrovačke plaže Zavod za javno zdravstvo Na svih 118 plaža more je dobro za kupanje

Gradonačelnik Korčule Andrija Fabris na otvorenju nove plaže i šetnice, koju osim hostiju Port 9 Resorta mogu koristiti i ostali gosti na Korčuli, pozdravio je investiciju.

- Ljudi iz HTP Korčula navikli su nas da svake sezone imamo nešto novo, i ove godine mi je stvarno izuzetno zadovoljstvo da po prvi puta imamo koncesioniranu plažu. Korčula je dama i prema dami se treba odnositi s dužnim poštovanjem, pa zahvaljujem HTP-u što svojim ulaganjem, i svime ovim što radite u gradu Korčuli, iskazujete to poštovanje. Nadam se da u Gradu Korčuli imate dobrog partnera i da će se naša zajednička suradnja nastaviti i u budućnosti – kazao je gradonačelnik Fabris.

Svečanom otvorenju nazočio je i Joško Cebalo, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

- Kada se prisjetimo kako je ovaj prostor izgledao prošle godine, zadovoljstvo mi je osvrnuti se oko sebe i vidjeti kako ovo izgleda danas. Ja sam uvjeren da će ovo biti jedan dobar primjer kako ćemo u budućnosti upravljati pomorskim dobrom na području grada Korčule. Zasigurno će ova plaža povećati i obogatiti ponudu, kako samog resorta, tako i grada Korčule u cjelini. Želim nam svima jednu uspješnu turističku sezonu - kazao je Cebalo.

U sklopu uređenja plaže postavljena je i mapa Instagram lokacija kako bi gosti na svom odmoru mogli zabilježiti nezaboravne trenutke na Korčuli. To je prvi takav projekt u Hrvatskoj, a na mapi je označeno sedam lokacija unutar resorta namijenjenih isključivo za fotografiranje, a koju svaki gost dobije prilikom dolaska.

Za nastavak uređenja Hidrobaze dobivena bespovratna sredstva od 480 tisuća kuna 'Plaža se uređuje već tri godine i danas je to jedna od najatraktivnijih plaža'

U sklopu Port 9 Resorta, osim plaže, otvorena je i Art galerija u kojoj će tijekom sezone biti samostalne izložbe renomiranih hrvatskih autora poput Charlesa Billicha, Željka Senečića, Nine ErGott i Jasminke Škalić.