Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Za nastavak uređenja Hidrobaze dobivena bespovratna sredstva od 480 tisuća kuna

'Plaža se uređuje već tri godine i danas je to jedna od najatraktivnijih plaža'

Foto: Grad Pula
Uz brojne sadržaje za sve generacije, prilagođena je i osobama s invaliditetom"

Temeljem poziva Ministarstva turizma RH za dodjelu potpora iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini, Gradu Puli iz Fonda za razvoj turizma odobrena su financijska sredstva u iznosu od 480 tisuća kuna koja će se utrošiti za nastavak uređenja plaže Hidrobaza.

"Plaža na Hidrobazi unazad nekoliko godina bila je jedna neuređena i nepristupačna površina s malim brojem mahom domaćih kupača. Plaža se uređuje već tri godine za redom i danas je to jedna od najatraktivnijih plaža u Puli, a uz brojne sadržaje za sve generacije, prilagođena je i osobama s invaliditetom.

Tradicionalni doček ronilačkog Djeda Mraza u Puli Plaža Valkane Ronilački Djed Mraz bor odnio u morske dubine

Do sad je u njezino uređenje utrošeno oko 11,7 milijuna kuna od čega je Grad Pula izdvojio 8,6 milijuna kuna, dok je ostatak bespovratnih sredstava dobiven od strane Ministarstva turizma koje je prepoznalo kvalitetu ovog za nas iznimno značajnog projekta. U proračunu za iduću godinu osigurali smo oko 3 milijuna kuna za četvrtu fazu radova kojima će se plaža do kupališne sezone dodatno obogatiti", komentirao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.   

Riječ je o nastavku uređenja iz prethodnih godina, a odnosi se na uređenje dijela internih komunikacija centralne zone kojima će se, kao i do sada, omogućiti nesmetan pristup plaži i objektima na plaži svim korisnicima, a naročito osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, uređenje betonskih površina s pripremljenom infrastrukturom za buduće objekte koji su u toj zoni predviđeni te postava pripadajuće urbane opreme i rasvjete.

postavljanje najsuvremenijih javnih pristupnih točaka bežičnom internetu Grad Pula među prvim dobitnicima EU sredstava na natječaju WiFi4EU

Javna rasvjeta bit će u LED tehnologiji s urađenim regulatorom za smanjenje intenziteta svjetlosti u noćnim satima – SMART rasvjeta.

Osim sanitarnih čvorova s tuševima, plaža će se nadopuniti s još stalaka za bicikle i košarica za otpatke, među kojima i za selektivno prikupljanje otpada. Također postavit će se i sustav za navodnjavanje u dijelu budućih zelenih površina kako bi se omogućilo kvalitetnije ukorjenjivanje sadnog materijala koji je planiran u narednim fazama uređenja.

dan veslanja Nabavkom novih čamaca potvrđena podrška i partnerstvo u razvoju veslanja