Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
gradovi prijatelji

Na Adventu u Đakovu predstavlja se i Duvanjski advent

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Broj noćenja, prema e-Visitoru, za advent 2017. godine, prve otkako se đakovački adventski program održava na Strossmayerovom trgu, zabilježio je rast noćenja u odnosu na 2016. za 12, a u 2018., u odnosu na 2017., za 16 posto

 Adventski program u Đakovu ove godina po prvi puta ima i međunarodni karakter pa će se tako 13. i 14. prosinca grad-prijatelj Tomislavgrad predstaviti sa svojim Duvanjskim adventom, najavio je u srijedu đakovački gradonačelnik Marin Mandarić.

Zimska čarolija i ove godine u Kutini donosi bogat program Glavni adut je klizalište od 500 kvadrata, no do 6. siječnja bit će sadržaja i za velike i male

Tomislavgrad će kroz dvodnevni Duvanjski advent dočarati adventsko vrijeme svoga kraja. Prvoga dana Duvanjskog adventa u Đakovu, 13. prosinca, u dvorani župe Svih svetih bit će predstavljena knjiga "Duvanjski pojmovnik" Ante Križića, Tomislava Majića i Milana Pranjića te knjiga "Božićne priče" Ivane i Mirka Ćurića. Duvanjski advent nastavlja se sutradan, 14. prosinca, i to Božićnom izložbom akademske kiparice Ivane Lončar Velić iz Tomislavgrada. Izložba će biti otvorena u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera.

Đakovčani su svoj Advent u Tomislavgradu predstavili proteklog vikenda, rekao je na konferenciji za novinare zamjenik đakovačkog gradonačelnika Robert Francem.

Advent u Đakovu počeo je prošle subote, 30. studenog, paljenjem prve adventske svijeće i trajat će do Silvestrova, 31. prosinca. I ove godine slogan mu je "Čaroliji nema kraja na Adventu đakovačkog zavičaja". Većina priredbi i ove godine, naglasio je gradonačelnik Mandarić, održava se na Strossmayerovom trgu, a tu će od 13. prosinca  biti otvoreno i  klizalište. Do Silvestrova se nižu adventske priredbe za djecu, koncerti, održat će se i višednevni Adventski sajam, a na Badnjak, 24. prosinca, dodao je Mandarić, u suradnji s đakovačkom župom Svih svetih, pred katedralom sv. Petra bit će upriličene i žive jaslice.

Ovog adventa Dalmatinci ne moraju putovati u Zagreb Makarski “morski” Advent ove godine slavi 20. rođendan uz čarobnu šumu s kućicom Djeda Božićnjaka...

Direktorica TZ grada Đakova Marija Burek dodala je kako adventski program  upotpunjuje i Državna ergela Đakovo i to vožnjama fijakerom po gradu, dnevnim i noćnim. Ergela i ove godine, 14. prosinca, u zatvorenoj jahaonici priprema luksuznu bajkovitu konjičku predstavu Božićni bal lipicanaca. Ove godine naslov mu je "Vilinske priče". Burek je naglasila da i đakovački restorani tijekom Adventa imaju svoju ponudu.

Advent u Đakovu zadnjih godina, kaže, prati i rast turističkih brojki. Broj noćenja, prema e-Visitoru, za advent 2017. godine, prve otkako se đakovački adventski program održava na Strossmayerovom trgu, zabilježio je rast noćenja u odnosu na 2016. za 12, a u 2018., u odnosu na 2017., za 16 posto.